• Imprimeix

Espai CREG

Catalunya, Regió Europea de la Gastronomia 2016

La Regió Europea de la Gastronomia és una iniciativa, impulsada per una plataforma de regions europees, i administrada per l'Institut Internacional de Gastronomia, Cultura, Arts i Turisme (IGCAT), que compta amb el suport de les institucions europees.

La Regió Europea de la Gastronomia es va posar oficialment en funcionament al març de 2015, i té com a finalitat destacar i promoure aquelles regions d'Europa que contribueixen activament en la millora de la qualitat de vida dels ciutadans, posant en valor les diferents cultures alimentàries, l'educació per a la salut i la sostenibilitat, i la innovació gastronòmica.

Catalunya té un ric i extens patrimoni en aquest àmbit, i l'obtenció del reconeixement com a Regió Europea de la Gastronomia 2016 contribuirà a la seva difusió.

En aquest sentit, l'objectiu de Catalunya és promoure els productes alimentaris i la gastronomia catalana com a elements essencials de la identitat del país, així com agents clau en la promoció turística, a més de compartir coneixements entre els socis del projecte.

El Departament d'Agricultura ha creat l’espai del CREG "Catalunya, Regió Europea de la Gastronomia 2016" ubicat a Alimentaria Experience, on diàriament tindran lloc tasts per conèixer els productes catalans de les empreses adherides a aquest projecte.

A més, el dimarts 26 d’abril tindrà lloc la presentació oficial del CREG 2016, amb la participació de Carme Ruscalleda, ambaixadora d’aquesta iniciativa.

En el marc de les activitats de la designació de Catalunya com a Regió Europea de la Gastronomia 2016, el Departament organitza dues taules rodones d'experts, que tractaran els eixos de l'activitat econòmica del sector i la seva innovació, amb l'objectiu de recollir de manera rigorosa i sistematitzada l'opinió dels experts per tal de definir els principals reptes i oportunitats del sector.

Prèviament a la celebració de les dues sessions s'analitzaran els indicadors clau de cada àmbit i s'elaborarà un qüestionari a distribuir, telemàticament, als participants per recollir la seva opinió sobre les principals qüestions que ocupen la jornada.

Aquestes són les taules rodones:

Gastronomia i innovació, desenvolupament de nous productes

- Dia: dilluns, 25 d’abril de 2016
- Hora: 16.00 a 18.00 hores
- Lloc: Centre convencions 5

Gastronomia, radiografia d'un sector econòmic

- Dia: dimarts, 26 d’abril de 2016
- Hora: 11.00 a 13.00 hores
- Lloc: Centre convencions 5

Informació relacionada

Espai CREG

S'han trobat 6 resultats.

Autor:  Data de publicació:  Mida:  Utilització de les imatges i vídeos Avís: Es poden utilitzar les imatges i vídeos que estiguin subjectes a una llicència que així ho permeti (per exemple llicències Creative Commons). En cas de dubte, cal consultar l'organisme que apareix com a autor. Comparteix a: /web/resources/fwkResponsive/fpca_subcapcalera/img/NG_ico_twitter.png /web/resources/fwkResponsives/common/img/playIcon.png /web/resources/fwkResponsive/fpca_subcapcalera/img/NG_ico_facebook.png
Presentació del Pla d'accions CREG'16
veure video
Presentació de l'espai CREG
Presentació de l'espai CREG
Presentació de l'espai CREG
Presentació de l'espai CREG
Presentació de l'espai CREG

Programes Alimentaria 2016

Data d'actualització: 27.04.2016