• Imprimeix

Manifest Peix de Proximitat

Manifest per la promoció dels productes pesquers de proximitat dins la dieta mediterrània

Manifest Peix de Proximitat

Manifest Peix de Proximitat

El proper dilluns 16 d'abril, es presentarà a la sala INNOVAL de a Fira Alimentària 2018 el manifest que han preparat els Grups d'Acció Local Pesquers (GALP), la Federació Nacional Catalana de Confraries de Pescadors i la Direcció General de Pesca i Afers Marítims (DGPAM) del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, i es realitzarà la signatura d'aquest.

El manifest té per objectiu convidar als diferents operadors de la cadena de valor a treballar en la difusió i sensibilització dels valors del producte de proximitat i a promoure la correcta identificació d’aquests productes per tal de poder diferenciar-los, incrementar el coneixement de les espècies locals, la seva temporalitat, les seves tradicions i gastronomia local per tal de garantir la informació al consumidor i alhora donar suport al sector pesquer local.

Després de la presentació del manifest, es faran a l'espai Catalonia Food & Gastronomy HUB unes demostracions culinàries a càrrec dels prestigiosos cuiners Rafa Zafra del restaurant Estimar i guardonat amb 2 estrelles Michelin, i el cuiner Ladis Alcalà del restaurant Mas de Prades i guanyador del programa Joc de cartes de TV3. Aquest cuiners treballaran amb seitó i pop respectivament, espècies senzilles i típiques del Mediterrani.

Els grups participants són: GALP Costa Brava, GAL Terres de l'Ebre, GALP de Menorca, GAL Eivissa i Formentera, FFLAG Sardegna Centro Occidentale, FLAG Pays Pyrénées Mediterranée. Aquests GALP representen una superfície de més de 3.000 km amb una població superior a 0,5 milions de persones i gestionen un pressupost FEMP (Fons Europeu Marítim i de la Pesca) de més d'1 milió d’euros.

 

Data d'actualització: 19.04.2018