Dins del marc del Pla de recuperació del sector oví/cabrum de Catalunya, el Departament està portant a terme sèrie d'actuacions per tal de garantir la viabilitat del sector de l'oví a Catalunya . Entre aquestes es destaquen les que tenen com a finalitat el reconeixement social del sector i la valorització de la carn de xai , tot donant a conèixer la seves qualitats sensorials i nutricionals , i gastronòmiques. En aquest sentit s'ha realitzat jornades tècniques adreçades als prescriptors de la carn d'oví ,carnissers i cansaladers-xarcuters, per donar-los a conèixer noves maneres d'especejar les canals d'oví per tal que puguin treure'n millor rendibilitat i a al vegada puguin recomanar noves presentacions i formes de cuinar als seus clients.
També s'ha editat un tríptic informatiu per donar a conèixer les característiques de la carn d'oví al consumidor, en el qual s'han incorporat un receptari que inclou unes receptes a partir d'una sèrie de talls que es proposen en el mateix tríptic, per una fer una cuina, ràpida, fàcil i gustosa dirigides al sector més jove dels consumidors, amb el mateix disseny s'ha editat un pòster per exposar a les botigues.
Informació relacionada
-
Cartell 'Descobreix el xai i la seva cuina'
[2,85 MB ]
-
Descobreix el xai i la seva cuina
[801,99 KB ]
Fundació Alícia
-
Receptari
[8,93 MB ]
-
Descobreix el xai i la seva cuina
[330,74 KB ]
Sant Fruitós de Bages, 17 de novembre de 2014
-
La cuina del xai per als consumidors d'avui
[492,49 KB ]
Barcelona, 14 de juliol de 2014