• Imprimeix

Introducció

Coca de tomàquet

Coca de tomàquet

La cuina catalana ha assolit un gran nivell d'excel·lència en l'àmbit internacional, fins al punt d'haver-se convertit en un dels eixos de la cultura catalana del segle XXI, una cultura que també és gastronòmica.

Gràcies a aquest patrimoni gastronòmic, que té en la dieta mediterrània, considerada pels científics com la més sana del món, una de les seves principals banderes, Catalunya ha presentat la seva candidatura davant la UNESCO perquè aquesta cuina catalana sigui proclamada Patrimoni Immaterial de la Humanitat.

Catalunya, un país mediterrani obert i avançat, ha incorporat a l'alimentació mediterrània clàssica, que conforma la dieta mediterrània tradicional, productes de qualitat de tot el planeta i els ha transformat en una de les cuines més emblemàtiques del món.

La cuina catalana, amb ambaixadors de primer nivell com Ferran Adrià, Joan Roca, Carme Ruscalleda i el traspassat Santi Santamaria com a exemples d'un gruix de professionals reconeguts mundialment, ha pogut difondre a tot el món les virtuts del aliments catalans.

En aquesta línia, el Departament d'Agricultura considera que s'ha de fer pedagogia social del maridatge entre dieta mediterrània i salut, perquè la societat assumeixi el concepte següent: el consum dels aliments de qualitat, que formen part de la dieta mediterrània, és la millor manera de realitzar una ingestió d'aliments que afavoreixin la salut humana.

Destaquem

Dieta mediterrània Què és? qui la va descobrir? quins beneficis té? Gastroteca Productes, on comprar, receptes, on tastar, agenda...
Data d'actualització:  09.12.2013