• Imprimeix

Fesols de Santa Pau

Les varietats tradicionals de fesols conreades en la terra volcànica de la garrotxa ens donen els fesols de Santa Pau, una menja apreciada per ser poc farinosa, tenir una pell poc perceptible, i un sabor suau, avalada per una DOP.

Denominació d’Origen Protegida inscrita al Registre europeu pel Reglament d’execució (UE) núm. 1312/2015 (DOUE núm. 203 - 31/07/2015).

Logotip de la Denominació d'Origen Protegida (DOP)

Logotip de la DOP

Informació relacionada

La zona de producció dels fesols emparats per la DOP Fesols de Santa Pau correspon als terres de naturalesa volcànica que es troben en els municipis de Santa Pau, Les Preses, Olot, Sant Aniol de Finestres, Sant Feliu de Pallerols i Sant Joan les Fonts, tots ells municipis de la Garrotxa.

Aquesta DOP protegeix les llavors de fesol (Phaseolus vulgaris L.) de les varietats tradicionals Tavella Brisa, Setsetmanera i Gra Petit.

Els fesols de la DOP Fesols de Santa Pau són blancs, lleugerament brillants, arrodonits i petits, d'un pes mig d'entre 18 i 30 g per cada 100 llavors. Cuits tenen una pell poc perceptible, són de baixa o mitja farinositat i presenten un sabor suau. Són de la categoria comercial extra.

 

Informació relacionada

Carrer Major, 23
17811 Santa Pau (Girona)
Tel.: 972 268 002
info@fesolsdesantapau.cat 
www.fesolsdesantapau.cat 

Producció de fesols amb DOP Fesols de Santa Pau
Any Producció (tn)
2015 14
2016 16

Tots els productors i elaboradors de fesols emparats per la DOP Fesols de Santa Pau han d'estar inscrits al Consell Regulador de la DOP (CR). Segons les últimes dades aportades pel CR, els productors inscrits són 13 i els envasadors són 7. Les seves adreces i dades de contacte es poden trobar als següents enllaços: http://fesolsdesantapau.cat/productors/ i http://fesolsdesantapau.cat/envasadors/ .

Data d'actualització:  07.11.2017