• Imprimeix

Torrons de praliné i trufats de xocolata

logotip Marca Q

 

 

Reglamentació d'utilització de la Marca Q establerta per als torrons de praliné i trufats de xocolata: ORDRE de 18 de maig de 1990, per la qual es desplega el Decret 362/1986, de 18 de desembre, sobre productes alimentosos de qualitat, per a torrons de praliné i trufats de xocolata. (DOGC núm. 1303, d'11.6.1990, pàg. 26

Composició

Els ingredients bàsics utilitzats en l'elaboració d'aquests torrons, com són el cacau i les fruites seques, han de ser de la màxima qualitat. D'aquests ingredients, n'hi haurà com a mínim un 50%. No es permet la utilització d'additius a excepció de la vainilina i la lecitina ni de farines, fècules ni midons.

Comercialització

Els torrons es presenten en barres de:

  • Menys de 100 g
  • 100, 150, 200 i 300 g
  • Més de 300 g

A l'etiqueta de cada envàs hi figurarà, a més de les mencions que exigeix la legislació vigent, la denominació del producte "Torró de praliné de xocolata" o "Torró trufat de xocolata", el distintiu de la marca "Q" i el nom de l'entitat de control. La denominació del producte ha de ser complementada pels seus ingredients diferenciadors: licors, fruites seques, cafè...

Control i certificació

Tot el procés productiu està sota el control d'un entitat de certificació independent inscrita al Registre d'Entitats de Control i Certificació de la Direcció General d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, de forma que s'assegura el compliment del reglament de la Marca Q d'aquests productes.

Data d'actualització:  04.11.2015