Recepta de cuina

Plat de cuina

La cuina hauria de ser allò de bo que podem fer amb els aliments per estar sans i feliços. I això s'aplica als àpats de festa però també als menjars més quotidians i senzills.

Cal fixar-s'hi per petit i intranscendent que ens sembli l'acte alimentari que preparem. Cada cop que amanim una ensalada, coguem llegums, bullim l'arròs, escalivem verdures, fregim patates, fem un suquet amb fruits del mar, composem un guisat de carn o aviram, hi afegim la picada, obrim una ampolla, preparem l'esmorzar, tallem embotit i formatge per berenar, improvisem unes postres o pelem una fruita hem de recordar que allò ens ho menjarem nosaltres i aquells que estimem.

No s'hi valen gaires excepcions, si volem que tot ens aprofiti. Per cuinar calen productes de qualitat, difícilment es pot arribar a l'excel·lència i també la identificació amb un territori de referència. Són natura, cultura i patrimoni fets menjar.

La cuina tradicional s'ha construït sobre aquests productes i també les noves cuines han de basar-s'hi per mirar d'estar més sans i reconèixer la feina d'aquells que continuen fent que la cuina sigui el paisatge a la cassola.

Data d'actualització:  28.11.2017