• Imprimeix

Llet a les escoles

A l'escola i casa, tens amics insubstituïbles!

El consum de lactis (llet, iogurts i formatges) recomanable és de 2-3 racions/dia.

I a més cal tenir un estil de vida actiu: caminar, pujar escales, jugar, fer esport...

Cal potenciar accions que afavoreixin la salut dels infants.

Pla de consum de llet a les escoles

Pla de consum de llet a les escoles

 

 

La llet, font de proteïnes, calci, vitamines i minerals

Alimentació saludable

Família i escola

  • És un aliment que forma part del consum diari d’aliments saludables perquè es una bona font de proteïnes, calci, vitamines i minerals.
  • El consum de lactis (llet, iogurts i formatges) recomanable és de 2-3 racions/dia.
  • Una ració de llet equival a un got de llet de 200 ml.
  • Perquè la llet i, en general, els lactis no siguin una font de sucres afegits és important no endolcir-la amb sucres ni xocolata en pols. La llet ja conté en la seva composició 0-12 sucre (lactosa), per això ja és dolça.

 

Es tracta d’oferir llet gratuïta en els esmorzars i/o berenars dins del centre escolar de segon cicle d’educació infantil i de primària (infants de 3 a 12 anys) i llars d’infants (a partir de l’any) de centres educatius que ho demanin.

És una iniciativa de la Unió Europea amb l'acció conjunta dels departaments d’Agricultura, Salut i Ensenyament.

Els objectius són:

  • Augmentar la sensibilització per una bona alimentació i la transmissió de conductes d'hàbits saludables a través de la distribució de llet sencer UHT a l'alumnat d'1 a 2 anys.
  • Donar a conèixer el paper de la llet com a aliment important (o de consum diari) dins d'una alimentació variada i saludable, i de les seves propietats nutricionals.
  • Implilar tota la comunitat educativa (alumnat, docents i famílies), perquè els hàbits alimentaris adquirits en la infància són decisius en el comportament alimentari en l'edat adulta. Per això s'organitzaran xerrades de difusió en els centres educatius.

 

  • Durant el curs escolar, es lliuraran 10 racions de llet sencera UHT per nen/a, a raó d’una ració màxima de 210 g/nen/a.
  • La llet es reparteix a l'escola entre els nens i les nenes a l'escola durant l'esmorzar o el berenar.
  • Les escoles que participen desenvolupen activitats que promouen el consum de llet.

En el primer trimestre del curs 2018/2019, es faran 300 tallers i 448 xerrades adreçats als infants de primària.

Els tallers estan dirigits a centres educatius i explotacions agrícoles i ramaderes productores de fruites, hortalisses i llet, amb l'objectiu de reforçar els coneixements que tenen els nens dels productes que es subministren i distribueixen dins dels programes escolars.

Per aquest primer trimestre del curs escolar 2018-2019 hi ha 471 centres educatius que volen participar en l'aplicaicó de les mesures d'acompanyament dels programes escolars.

Informació relacionada

  • Siguin protagonistes de l'aprenentatge dels hàbits alimentaris saludables i en prenguin consciència a través del consum de la llet.
  • Adquireixin comportaments alimentaris saludables i incorporin el "saber fer" sobre la seva alimentació.

A l'escola i casa, tens amics insubstituïbles

Data d'actualització: 21.12.2018