• Imprimeix

Llet a les escoles

A l'escola i casa, tens amics insubstituïbles!

El consum de lactis (llet, iogurts i formatges) recomanable és de 2-3 racions/dia.

I a més cal tenir un estil de vida actiu: caminar, pujar escales, jugar, fer esport...

Cal potenciar accions que afavoreixin la salut dels infants.

Pla de consum de llet a les escoles

Pla de consum de llet a les escoles

 

 

  • És un aliment que forma part del consum diari d’aliments saludables perquè es una bona font de proteïnes, calci, vitamines i minerals.
  • El consum de lactis (llet, iogurts i formatges) recomanable és de 2-3 racions/dia.
  • Una ració de llet equival a un got de llet de 200 ml.
  • Perquè la llet i, en general, els lactis no siguin una font de sucres afegits és important no endolcir-la amb sucres ni xocolata en pols. La llet ja conté en la seva composició 0-12 sucre (lactosa), per això ja és dolça.

 

  • Augmentar la sensibilització per una bona alimentació i la transmissió de conductes d'hàbits saludables a través de la distribució gratuïta de llet sencera UHT a l'alumnat de 0 a 12 anys.
  • Oferir llet gratuïta en els esmorzars i/o berenars dins del centre escolar.
  • Donar a conèixer el paper de la llet com a aliment important (o de consum diari) dins d'una alimentació variada i saludable, i de les seves propietats nutricionals.
  • Implicar tota la comunitat educativa (alumnat, docents i famílies), perquè els hàbits alimentaris adquirits en la infància són decisius en el comportament alimentari en l'edat adulta. Per això s'organitzaran xerrades de difusió en els centres educatius.
  • Siguin protagonistes de l’aprenentatge dels hàbits alimentaris saludables i en prenguin consciència a través del consum de la llet.
  • Adquireixin comportaments alimentaris saludables i incorporin el "saber fer" sobre la seva alimentació.

A l'escola i casa, tens amics insubstituïbles

Data d'actualització: 08.05.2018