• Imprimeix

Fruita a les escoles

A casa i a l'escola fem equip amb la fruita!

Per millorar la salut cal menjar fruita i verdura en cada àpat, tant a casa com a l'escola, i tenir un estil de vida actiu: caminar, pujar escales, jugar, fer esport... Cal potenciar accions que afavoreixin la salut dels infants.

A casa i a l'escola fem equip amb la fruita! Pla de consum de fruita a les escoles

A casa i a l'escola fem equip amb la fruita!

 

 

Nombrosos estudis demostren els beneficis de consumir cinc racions al dia de fruites i verdures (tres peces de fruita i dues racions de verdura).

Què és una ració de fruita?

 • Una peça mitjana com ara poma, pera, taronja, préssec, etc.
 • Un o dos talls de síndria, meló, pinya, etc.
 • Un bol de cireres, maduixes, etc.


Què és una ració de verdura
?

 • Un plat de verdura cuita, mongeta tendra, espinacs, crema de carbassó, minestra, etc.
 • Un o dos tomàquets amanits, etc.
 • Un plat d’amanida variada, etc.

 

 

Consisteix a distribuir gratuïtament fruita i verdura fresca als escolars de 2n. cicle d’educació infantil i de primària (infants de 3 a 12 anys) de centres educatius que ho demnain.

És una iniciativa de la Unió Europea que es fa efectiva per una acció coordinada dels Departaments d’Agricultura, Salut i Ensenyament.

Els objectius són:

 • Oferir fruita gratuïta en els esmorzars i berenars dins del centre escolar.
 • Informar sobre els beneficis de incrementar el consum de fruites i verdures, i sobre la seva diversitat, característiques, producció, l’estacionalitat, etc.
 • Proposar el consum de fruites com una alternativa excel·lent al consum d’altres aliments amb menys qualitat nutricional.

Es pretén potenciar accions que afavoreixin la salut dels infants, com ara augmentar el consum de fruites i verdures, fruita seca, llegums, aigua i joc actiu. I reduir el consum llaminadures, begudes refrescants, brioxeria i videojocs sedentaris.

Durant el curs escolar, una setmana de cada mes, es distribuirà fruita i/o verdura seleccionada en funció de l’estació de l’any, la proximitat de producció i la qualitat.

La fruita es repartirà entre els nens i les nenes dins del recinte de l’escola perquè en consumeixin durant l’esmorzar i/o el berenar.

Els centres educatius rebran un calendari on s'indicaran les setmanes en què es farà la distribució dels productes seleccionats i en què podran consultar informació sobre fruites i verdures.

Les escoles participants desenvoluparan activitats complementàries al consum de fruita.

En el primer trimestre del curs 2017/2018, es faran 292 tallers adreçats als nens de primària.

Aquests tallers inclouen actuacions dirigides a apropar els nens a l'agricultura mitjançant:

 • La visita a centrals hortofrutícoles i/o
 • Visites a explotacions agràries

 

Han estat escollits 458 centres educatius. Atès que el nombre de sol·licituds ha estat molt superior al nombre de tallers previstos a cada servei educatiu, s’han hagut d'aplicar els criteris de selecció establerts al punt 8 de la convocatòria.

Informació relacionada

A casa i a l’escola, fem equip amb la fruita

El jugador de bàsquet Juan Carlos Navarro i el futbolista David López animen els més menuts a consumir fruita i verdura en el marc del Pla de consum de fruita a les escoles.

Materials multimèdia. Pla de consum de fruita a les escoles

S'han trobat 9 resultats.

Autor:  Data de publicació:  Mida:  Utilització de les imatges i vídeos Avís: Es poden utilitzar les imatges i vídeos que estiguin subjectes a una llicència que així ho permeti (per exemple llicències Creative Commons). En cas de dubte, cal consultar l'organisme que apareix com a autor. Comparteix a: /web/resources/fwkResponsive/fpca_subcapcalera/img/NG_ico_twitter.png /web/resources/fwkResponsives/common/img/playIcon.png /web/resources/fwkResponsive/fpca_subcapcalera/img/NG_ico_facebook.png
A casa i a l’escola, fem equip amb la fruita
veure video
A l'escola, la fruita no té rival! Uneix-te a l'equip i aconseguim que la fruita guanyi a l'escola!
veure video
Fruitbol Fútbol Club Barcelona. Els teus cracks preferits menjen fruita
veure video
Recurs pedagògic el Secret de Dayta (versió llarga)
veure video
Recurs pedagògic el Secret de Dayta (versió reduïda)
veure video
Ball
veure video
La cançó
Missatge de l'Andrea
Missatge de l'agent Plàtan

Data d'actualització: 09.08.2017