Aquest apartat pretén facilitar als operadors de la cadena alimentària l'aplicació de la normativa d'etiquetatge per als productes de la pesca i l’aqüicultura, tant la normativa de caràcter general com la de caràcter específic:
- De caràcter general, en aplicació del Reglament (UE) núm. 1169/2011, sobre la informació alimentària facilitada al consumidor.
- De caràcter específic, l’OCM dels productes de la pesca i de l’aqüicultura, establert pel Reglament (UE)1379/2013 del Parlament Europeu i del Consell, d’11 de desembre de 2013.
Més avall trobeu fitxes per ajudar-vos a evitar errors en l'etiquetatge, ordenats en dues categories:
L'etiqueta al detall - orientacions pas a pas per a la confecció d'una etiqueta
Aquestes fitxes explicatives sobre l'etiquetatge dels productes de la pesca i de l’aqüicultura són documents orientatius, sense validesa jurídica i no comprometen la responsabilitat de les institucions.
La seva finalitat és donar una informació contínua a les empreses per tal que transmetin correctament tota la informació en l’etiquetatge dels aliments. D’aquesta manera, es facilita que tota la informació arribi al consumidor de forma més clara i complerta.
Errors més freqüents en l’etiquetatge
En aquest apartat es presenten les fitxes d’errors o irregularitats més freqüents que es donen en el moment de dissenyar les etiquetes dels productes de la pesca i l’aqüicultura.
Aquest apartat no pretén ser exhaustiu, sinó recollir defectes habituals trobats a les etiquetes d'aquests productes.
Errors més freqüents en l’etiquetatge dels productes de la pesca i l’aqüicultura
-
Principals errors en mencions obligatòries de l’etiquetatge de productes de la pesca i de l’aqüicultura sense transformar i transformats envasats
[402,07 KB ]
Fitxa núm. 1 (juliol 2016)
-
Principals errors de caracter específic en mencions obligatòries: productes sense transformar i transformats envasats
[399,78 KB ]
Fitxa núm. 2 (gener 2017)
L'etiqueta al detall - Qualitat dels productes de la pesca i l’aqüicultura
-
Informació alimentària obligatòria – productes de la pesca i de l’aqüicultura sense transformar envasats
[211,61 KB ]
Fitxa núm. 1 (juliol 2016)
-
Informació alimentària obligatòria – productes de la pesca i de l’aqüicultura transformats envasats
[211,66 KB ]
fitxa núm. 2 (març 2017)
-
Informació alimentària obligatòria - altres productes transformats de la pesca i de l’aqüicultura envasats per als quals no són obligatòries les mencions de l’article 35 del reglament (ue) 1379/2013
[313,22 KB ]
Fitxa núm. 3 (abril 2017)
-
Informació alimentària obligatòria relativa a l’espècie – productes sense transformar i transformats envasats inclosos en l’Article 35 del Reglament (UE) 1379/2013
[301,9 KB ]
Fitxa núm. 4 (maig 2017)
-
Informació alimentària obligatòria relativa al mètode de producció - productes sense transformar i transformats envasats per als quals són obligatòries les mencions de l’article 35 del Reglament (UE) 1379/2013
[276,83 KB ]
Fitxa núm. 5 (juliol 2017)
-
Informació alimentària obligatòria relativa a la zona de captura o de cria - productes sense transformar i transformats envasats per als quals són obligatòries les mencions de l’article 35 del Reglament (UE) 1379/2013
[245,39 KB ]
Fitxa núm. 6 (setembre 2017)
-
Informació alimentària obligatòria relativa a la categoria d’art de pesca: Productes sense transformar envasats i transformats envasats per als quals són obligatòries les mencions de l’article 35 del reglament (ue) 1379/2013
[250,53 KB ]
Fitxa núm. 7 (novembre 2017)
-
Informació alimentària obligatòria relativa a la descongelació – productes sense transformar i transformats envasats per als quals són obligatòries les mencions de l’article 35 reglament (ue) 1379/2013
[246,86 KB ]
Fitxa núm. 8 (gener 2018)
-
Informació alimentària obligatòria relativa a la data de duració mínima – productes sense transformar envasats i transformats envasats per als quals són obligatòries les mencions de l’article 35 del Reglament (UE) 1379/2013
[210,21 KB ]
Fitxa núm. 9 (febrer 2018)
Informació general
-
L'etiqueta al detall
Orientacions pas a pas per a la confecció d’una etiqueta d'un aliment
-
Errors més freqüents
Evita els errors més comuns en les etiquetes d’aliments