• Imprimeix

Regió Europea de la Gastronomia 2016

Logotip Catalunya 2016 Regió europea de la gastronomia
Portada de la Candidatura de Catalunya Regió Europea de la Gastronomia 2016






Catalunya declarada Regió Europea de la Gastronomia 2016, després que els departaments d'Agricultura i d’Empresa i Ocupació (DEMO), a través de l'Agència Catalana de Turisme, conjuntament amb entitats, agents i personalitats del país n’impulsessin i presentessin la candidatura.

La Regió Europea de la Gastronomia és una iniciativa, impulsada per una plataforma de regions europees i administrada per l’Institut Internacional de Gastronomia, Cultura, Arts i Turisme (IGCAT), que compta amb el suport de les institucions europees.

La Regió Europea de la Gastronomia es posa oficialment en funcionament el març del 2015, i té com a finalitat destacar i promoure aquelles regions d'Europa que contribueixen activament en la millora de la qualitat de vida dels ciutadans, posant en valor les diferents cultures alimentàries, l'educació per a la salut i la sostenibilitat, i la innovació gastronòmica.

Catalunya té un ric i extens patrimoni en aquest àmbit, que l'obtenció del reconeixement com a Regió Europea de la Gastronomia 2016 contribuirà a difondre i promoure. En aquest sentit, l’objectiu de Catalunya és promoure els productes alimentaris i la gastronomia catalanes com elements essencials de la identitat del país així com agents clau en la promoció turística.

Es pretén promoure els productes locals, la cuina i el territori com una clau per al desenvolupament sostenible. El propòsit del títol obtingut com a Regió Europea de la Gastronomia és també compartir el coneixement i aprendre dels altres socis del projecte.

Data d'actualització:  13.06.2016