• Imprimeix

Innovació al sector agroalimentari 2016

El Departament d'Agricultura impulsa la innovació del sector agroalimentari de Catalunya per mitjà de la formació i la transferència de coneixement entre d'altres instruments

Innovació al sector agroalimentari 2016

Innovació al sector agroalimentari 2016

La innovació i la competitivitat del sector agroalimentari depèn, en bona part, de la generació i la transmissió del coneixement, és a dir, de la gestió del coneixement i de la seva aplicació en l’empresa, i de la professionalització dels agents que intervenen en la cadena agroalimentària.

Amb aquest propòsit, el Departament d'Agricultura dóna impuls a la innovació del sector agroalimentari de Catalunya a través de diversos instruments i serveis que abasten accions de promoció de la R+D (motor de tota innovació), de formació, capacitació i transferència de coneixement i, finalment, d’estimulació per a la innovació.

Enguany el departament impulsa la innovació al sector amb actuacions proposades des d’un triple vessant:

  • La professionalització del sector agroalimentari.
  • La transferència tecnològica i la gestió del coneixement.
  • El foment de la innovació.

Destaquem

RuralCat

El departament té previst dur a terme actuacions específiques i de reforç en els àmbits estratègics següents:

  • Política agrària comuna
  • Gestió eficient del binomi aigua-energia
  • Gestió i aprofitament sostenible dels recursos naturals i forestals
  • Innovació agroalimentària
  • Qualitat i seguretat a la cadena alimentària
  • Tractaments de les dejeccions ramaderes a l’explotació
  • Valorització dels productes alimentaris locals com exponents del territori i base de la gastronomia
Data d'actualització:  17.02.2016