• Imprimeix

Formació formatgera

Formatges

Des de  fa  més de 20 anys, l’Escola Agrària del Pirineu, imparteix formació per al sector formatger artesà.

La formació és fa mitjançant cursos organitzats dins la línia de la formació contínua que preveu el DARP i  també en jornades incloses dins del programa de transferència tecnològica, PATT.

El Consell de Formació Formatgera està format per experts universitaris i representants dels sector que aporten l’experiència i transmeten les necessitats per tal d’ elaborar els programes  de formació de la manera més encertada possible.

 

Informació relacionada

Escola Agrària Pirineu
Curs Lloc Hores Mes de realització
 Pastures i pasturatges  Curs online  15  Gener
 Elaboració de formatges tipus “torta”  Bellestar (Alt Urgell)  10  Febrer
 Tecnologia bàsica d’elaboració de formatges  Bellestar (Alt Urgell)  35  Febrer 
 Elaboració de formatges per  untar  Bellestar (Alt Urgell)  10  Març
 Elaboració de mantega i iogurt descremat  Bellestar (Alt Urgell)  10  Març
 Afinat pastes toves  Sortida centres d’afinat  16  Setembre
 Afinat pastes cuites  Sortida centres d’afinat  16  Setembre
 Tecnologia bàsica d’elaboració de formatges  Bellestar (Alt Urgell)  35  Octubre 
 Ramaderia de boví de llet. 5a edició  Curs online  40  Novembre-Desembre

 

El Departament d’Agricultura i l’Escola Agrària del Pirineu participen en el projecte POCTEFA- INNOLACT.

Es tracta d’un projecte transfronterer, que inclou el País Basc, Catalunya i l’Aquitana Francesa.

L’objectiu del projecte  és contribuir al desenvolupament d’activitats innovadores en el sector làctic i augmentar el valor afegit de les empreses.

Per assolir aquests objectius cal produir llet d’excel·lents característiques, transformar-la en productes làctics de qualitat, tradicionals i innovadors, al millor cost possible i finalment aconseguir posicionar el productes al mercat.

PIR_Diagrama_INNOLACT

 

El  Lycée Jean Errecat , (Donapaleu) y la Cooperativa Leartiker , situada a Markina, oferiran diferents cursos  de   formació per al sector formatger artesanal durant aquest any 2018.

Els cursos formen part de l’actuació 5 del programa INNOLACT POCTEFA, que promou el diseny i desenvolupament de nous productes làctics.

 

 

JORNADES DE FORMACIÓ

NÚMERO DE DIES

CENTRE DE FORMACIÓ

VISITES TÈCNIQUES

MES

DATES

1

PRODUCTES LÀCTIS FRESCOS

3

Leartiker Scoop  (Markina)

Urraki (Errezil)

set-18

11, 12, 13

2

FORMATGES LÁCTICS

3

Leartiker Scoop  (Markina)

Lokate (Aia)

oct-18

17,18 ,19

3

GELATS

3

Leartiker Scoop  (Markina)

Iztueta (Lazkao)

maig-18

16, 17, 18

4

FORMATGES DE PASTA FILADA

3

Lycée Jean Errecat                           (Donapaleu)

 

juny-18

14, 15

5

FORMATGE BLAU

3

Lycée Jean Errecat                           (Donapaleu)

 

abr-18

25, 26, 27

6

AFINAT

3

Aztertu aukera ezberdinak: gidaren aurkezpena, Mons,…

 

des-18

 

7

ÚS DE FERMETS PROPIS

3

Lycée Jean Errecat                           (Donapaleu)

 

nov-18

12, 13, 14

8

FORMATGE CUIT

3

Lycée Jean Errecat                           (Donapaleu)

 

nov-18

27, 28, 29

9

PRODUCCIÓ DE PRODUCTES DE VALOR AFEGINT XERIGOT COMA A MATÈRIA PRIMERA

2

Leartiker Scoop  (Markina)

Baskaran (Markina)

jul-18

9 ,10

 

Data d'actualització:  15.03.2018