• Imprimeix

Emprenedoria

Grup emprenedoria

El Departament d'Agricultura, conjuntament amb la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), organitzen cursos d'emprenedoria en diferents sectors agraris amb l'objectiu d'aportar els coneixements i les experiències necessàries perquè els joves empresaris agraris puguin desenvolupar els seus projectes amb garanties de futur i viabilitat.

La metodologia d’aquests cursos és activa, i es basa en sessions específiques amb ponents que són coneixedors i especialistes en cada matèria. També s’organitzen visites i viatges tècnics a explotacions del sector on conèixer diferents realitats i formes de fer avançar els projectes. Dins la seva programació també s’inclouen taules rodones, grups de treball i debats, per intercanviar experiències i sumar voluntats que ajudin a trobar la millor forma de concretar una idea. Amb tot, cal destacar el valor intangible de la cooperació entre emprenedors amb projectes similars, que dóna un valor afegit important a la formació rebuda.

Les emprenedories tenen un programa de 270 hores lectives, que es desenvolupa en quatre àmbits: la formació personal (40 hores), la gestió tecnicoeconòmica (102 hores), la producció específica del sector (70 hores, incloent-hi visites i viatges tècnics) i l’àmbit de l’empresa (58 hores, que inclouen informació sobre normativa i comercialització).

Habitualment, el curs es fa un dia a la setmana, de 10 a 14 h i de 15 a 17 h. El dinar té lloc a la pròpia EA, i és flexible d’acord amb les necessitats dels inscrits.

Un cop finalitzada cada emprenedoria, es realitzen els seminaris d’emprenedoria per a poder aprofundir en aquells temes específics que desitgin tractar els emprenedors i alhora per mantenir el contacte del grup i continuar formant-se per adaptar-se als canvis que s’originen al sector.

  • Porcicultura, que es va dur a terme dins el Pla Pilot FCAC i va finalitzar l'any 2008.
  • Fructicultura, que es va dur a terme a l' EA d'Alfarràs i va finalitzar l'any 2009.
  • Vitivinicultura i Cellerisme, que es va dur a terme a l'EA de l’Empordà i va finalitzar l'any 2009.
  • Viticultura, que es va dur a terme a l'EA Mas Bové i va finalitzar l'any 2009.
  • Porcicultura II, que es va dur a terme a l'EA de Tàrrega i va finalitzar l'any 2010.
  • Olivicultura, que es va dur a terme a l'EA de les Borges Blanques i va finalitzar l'any 2010.
  • Viverisme, que es duu a terme a l'EAF de Santa Coloma de Farners i va finalitzar l’any 2010.
  • Producció Agrària Ecològica que es duu a terme a l'EA de Manresa i va finalitzar l’any 2011.
  • Fructicultura II, que es duu a terme a l'EA de l’Empordà. Va finalitzar el 2n. semestre de 2012.
  • Vaquí de llet, que es duu a terme a l’edifici “El Sucre” de Vic. Va finalitzar el 2n. semestre de 2012.
  • Fructicultura III, que es duu a terme a l'EA d’Alfarràs. Va finalitzar  el primer semestre de 2013.
  • Vaquí de llet II, que es duu a terme a l’EAF de Santa Coloma de Farners. Va finalitzar el primer semestre de 2014.
  • Olivicultura II, que es duu a terme a l’EA d’Amposta. Va finalitzar al segon semestre de 2014.
  • Horticultura, que es duu a terme a l'Oficina Comarcal del Maresme. Va finalitzar el primer semestre de 2015.
  • Olivicultura i vinya, que es duu a terme a l’EA de Gandesa. En curs actualment.
  • Explotacions agràries extensives de reg, que es duu a terme a l’EA de Tàrrega. En curs actualment.
  • Vaqui de llet III, que es durà a terme a l'EA Empordà a partir del mes de juny.
Grup emprenedoria vaquí
Data d'actualització:  24.05.2016