• Imprimeix

Centres piscícoles

Centres piscícoles Pont de Suert i Bagà

Centres piscícoles de Pont de Suert i Bagà

La Generalitat de Catalunya disposa de dos centres piscícoles, un ubicat al Pont de Suert i l’altre a Bagà, que crien exemplars de truita comuna (Salmo trutta) per al reforç de les poblacions piscícoles i per al manteniment de les zones intensives de pesca. Si bé ara la majoria d’individus són d’origen atlàntic, des de l’any 2008 s’està intentant la cria de la truita comuna de llinatge mediterrani. Aquest llinatge autòcton dels rius catalans presenta més dificultats de reproducció que la truita d’origen atlàntic a causa que aquesta última ha estat sotmesa a un procés de captiveri molt més llarg, fet que n’assegura l’adaptació a les condicions de les piscifactories.

Per minimitzar la hibridació amb les poblacions naturals, l’estoc d’individus atlàntics se sotmet a un procés d’esterilització.

A banda, el Centre Piscícola del Pont de Suert treballa per a la conservació i reproducció d’espècies amenaçades com ara la llúdriga (Lutra lutra), el visó europeu (Mustela lutreola) i el tritó del Montseny (Calotriton arnoldi), a més de dur a terme activitats d’educació ambiental, especialment per al públic més jove.

Data d'actualització:  16.03.2018

Informació relacionada