• Imprimeix

Assenyala’m, soc garantia de proximitat

Campanya de promoció del peix de llotja

A les llotges catalanes hi podem trobar una gran varietat d'espècies pesqueres per a tots els gustos i totes les butxaques.
Podeu identificar el peix de proximitat de les nostres llotges mitjançant l'etiqueta amb el logo Peix de llotja.

 

Pescadors des de la barca, descarregant peix fresc per anar a la llotja.

Pescadors descarregant peix fresc en un port català.

Pescador dipositant les caixes de productes frescos acabats de pescar per a subhastar a la Llotja.

En un port català, pescador dipositant les caixes de productes frescos per a subhastar a la Llotja.

Catalunya té una important flota pesquera arrelada a tot el litoral. El peix fresc provinent de les llotges on els pescadors el desembarquen després de capturar-lo, es consumeix principalment al mercat local. A més de les pròpies característiques que li atorga tractar-se d'un producte fresc, el peix de llotja procedent de pesqueres catalanes ben gestionades contribueix a la sostenibilitat, tant de la mar i els seus recursos, com de l'econòmica de la pesca de litoral.

 

El peix adquirit en una llotja de peix i marisc és un producte fresc, acabat de treure del mar, fruit de la primera venda, i que està a disposició dels consumidors el mateix dia. Per conèixer i identificar aquest tipus de peix, el Departament impulsa el distintiu PEIX DE LLOTJA com a producte de proximitat de les llotges catalanes. Aquesta marca ha de servir per a diferenciar el peix de les nostres llotges i, per tant, ajudar a què el consumidor pugui identificar visualment el producte procedent d'una llotja catalana de forma clara.

 

Sota el lema Assenyala'm, sóc garantia de proximitat el Departament impulsa una campanya perquè la ciutadania conegui el peix de llotja i l'identifiqui com a producte de proximitat, fresc i de temporada. Alhora, també es pretén fomentar el coneixement dels productes pesquers locals poc coneguts i informar i promoure l'etiquetatge com a imatge diferencial del producte de llotja.

Data d'actualització:  30.10.2018