Accés al contingut Accés al menú de la secció
 

Millora de l'eficiència, la sostenibilitat i el benefici de la flota pesquera d'arrossegament catalana

L’Escola de Capacitació Nauticopesquera de Catalunya té, entre d’altres funcions, la de promoure accions de desenvolupament i transferència tecnològica adreçades al sector pesquer català.

Els estudis realitzats abasten aspectes com l’estalvi i l’eficiència energètica, les actuacions adreçades a diversificar les rendes del sector o la incorporació de la dona, entre d’altres.

Una d’aquestes actuacions ha estat el Projecte de millora de l’eficiència, la sostenibilitat i el benefici de la flota pesquera d’arrossegament catalana. Aquest estudi demostra que, aplicant una sèrie de mesures tècniques a bord dels vaixells i operant-los amb criteris d’eficiència, es poden aconseguir importants estalvis en el consum de combustible. Aquests poden arribar a ser de fins a un 41% en la fase d’arrossegament, i fins a un 29% en una jornada complerta de pesca. A més, aquest estalvi de combustible porta associada una reducció proporcional en les emissions de gasos contaminants.

El Projecte ha estat coordinat per Tecnologies i Serveis Agraris, SA (TRAGSATEC) i hi han col.laborat, entre d'altres, el Col.legi Oficial d'Enginyers Navals i Oceànics de Catalunya i el Centre de Desenvolupament Tecnològic de Sistemes d'Adquisició Remota i Tractament de la Informació (SARTI).

Podeu trobar tota la informació relativa a aquest projecte en els documents següents.
Data d'actualització: 04.02.2011