QAliment
Butlletí de qualitat alimentària i lluita contra el frau
Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació
Novembre 2016 #1

Benvinguda i presentació

Benvinguda i presentació del butlletí QAliment per part de Meritxell Serret i Aleu, consellera del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació 

Llegiu-ne més
shadow bottom
Vetllem per la qualitat dels aliments i lluitem contra el frau 2015

Document divulgatiu de la tasca de control oficial de la qualitat dels aliments i la lluita contra el frau, realitzada pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, durant l’any 2015

Llegiu-ne més
shadow bottom
L’etiqueta al detall

Les fitxes explicatives L’ETIQUETA AL DETALL són un format divulgatiu amb orientacions pas a pas per a confeccionar una etiqueta. Amb aquestes fitxes es pretén facilitar als agents de la cadena alimentària a comprendre millor l’aplicació del Reglament (UE) núm. 1169/2011 sobre la informació alimentària facilitada al consumidor i d’altres normes sectorials de caràcter més específic.

Llegiu-ne més
shadow bottom
El Tribunal Constitucional estima el recurs presentat per la Generalitat de Catalunya a la Ley de Calidad Alimentaria

La sentència 142/2016 de 21 de juliol de 2016 del Tribunal Constitucional estima en gran part les al·legacions de la Generalitat de Catalunya a la Llei 28/2015, de 30 de juliol, per a la defensa de la qualitat alimentària, per vulnerar l’Estatut d’Autonomia de Catalunya i la Llei 14/2003, de 13 de juny, de qualitat agroalimentària.

Llegiu-ne més
shadow bottom
El DARP participa en el II WORKSHOP OLI D’OLIVA 2016 sobre els esterols en l’oli d’oliva
Programa i ponències del II WORKSHOP OLI D’OLIVA 2016, del 8 de setembre, sobre "Els esterols en l’oli d’oliva. Situació actual, valors límit i casos atípics. Com gestionem la diversitat?"
Llegiu-ne més
shadow bottom
Obrim un nou apartat del web sobre la qualitat dels productes de la pesca i l’aqüicultura

L’objectiu d’aquest apartat és facilitar als operadors de la cadena alimentària el compliment de la normativa i l’assegurament de l’obtenció de productes de qualitat. També ajudar als consumidors la comprensió de les etiquetes, amb la finalitat que disposin d’una informació clara i completa. 

Llegiu-ne més
shadow bottom
Guia per a la prevenció del frau en la indústria agroalimentària (3a edició)

Elaborada, en el marc de la col·laboració público-privada, per Premiumlab, SL i pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació. És una eina, d'aplicació voluntària, adaptable a cada empresa i a cada procés productiu, per a facilitar la tasca d'autocontrol, en l’àmbit de la qualitat.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Preguntes a l'expert - Les tècniques d'alta pressió per a la conservació de derivats carnis

Preguntes a l'expert és una sèrie de vídeos on experts alimentaris donen la seva opinió. En aquest primer vídeo, Narcís Grèbol, coordinador d'Innovació Tecnològica de l'IRTA, explica les tècniques d'alta pressió per a la conservació de derivats carnis.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Alta | Baixa | Contacte

ISSN: ISSN 2462-683X

Generalitat de Catalunya