Què és eduCAR?

El programa de sensibilització i educació ambiental "eduCAR" dels Agents Rurals compta amb xerrades i activitats per a conscienciar, a diferents col·lectius, de la importància d’aprendre a estimar i a conservar el medi natural.

Les activitats giren al voltant de la feina dels agents rurals, la protecció dels animals, dels espais naturals, la prevenció d’incendis o la preservació de la fauna i la flora autòctona. Totes elles estan basades en principis de sostenibilitat i corresponsabilitat i tenen per objectiu ampliar la base del coneixement i la protecció del nostre patrimoni natural, amb la finalitat d’actuar com una mesura preventiva més.

Activitats

Les activitats d’aquest programa estan estructurades en tres marcs, tenint en compte la seva tipologia i a qui van dirigides: marc educatiu, marc informatiu i marc divulgatiu.

 

Xerrades i altres activitats fetes a les escoles i centres educatius.

 • El millor insecticida natural. Orenetes, falciots i ballesters [PDF]

  El millor insecticida natural. Orenetes, falciots i ballesters [PDF]

  Coneix més a fons aquests ocells que són tan beneficiosos per a nosaltres. Què podem fer nosaltres per a ells? Què és i com funciona un centre de recuperació de fauna? Descobreix tot el què fan al Centre de recuperació de fauna salvatge de Torreferrussa.

 • Els incendis i el bosc mediterrani. La tortuga Pipa i el Foc forestal [PDF]

  Els incendis i el bosc mediterrani. La tortuga Pipa i el Foc forestal [PDF]

  Coneix les conseqüències dels incendis forestals a Catalunya, quines són les seves causes i què podem fer per a prevenir-los. Descobreix quins són els principals usos actuals dels nostres boscos i la feina que fan al Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya (CRARC).

 • Pirates d’aigua dolça [PDF]

  Pirates d’aigua dolça [PDF]

  Coneix les conseqüències de les espècies exòtiques invasores en els ecosistemes aquàtics i què podem fer per evitar-les. En la visita al centre de fauna de CAMADOCA podràs aprendre a identificar-les, com manipular-les i conèixer de primera mà i la tasca que fan per aturar-les. També coneixeràs com es desenvolupen diferents projectes de cria d’espècies protegides en perill d’extinció, i com es duu a terme el procés de reintroducció d’algunes espècies de fauna autòctones que han sofert un accident.

 • "Coneixem en Bugui"; xerrada sobre la tinença responsable d’animals de companyia [PDF]

  Introducció a la problemàtica dels abandonaments d'animals de companyia a Catalunya. Sabies que a Catalunya està prohibit fer criar les mascotes a casa sense autorització? Coneix les condicions per tenir un animal de companyia (identificació, hàbitat, manteniment veterinari, esterilització...).

 • Conèixer ens ajuda a prevenir [PDF]

  Conèixer ens ajuda a prevenir [PDF]

  Qui són i quines tasques realitzen els Agents Rurals? Actituds per ser respectuosos amb el medi ambient, els animals i les plantes. Seguiment de rastres i característiques dels animals silvestres que ens envolten.

 • Agents Rurals. Una sortida professional per la protecció del medi natural [PDF]

  Agents Rurals. Una sortida professional per la protecció del medi natural [PDF]

  Coneix la professió d’Agent rural, com a possible sortida professional. Explicació de les diferents tasques que realitzen. Sistema i requisits necessaris per a l’accés al Cos d’Agents Rurals.

 • L'educació és sempre la solució [PDF]

  L'educació és sempre la solució [PDF]

  El programa de sensibilització i educació ambiental 2016 dels agents rurals compta amb xerrades i activitats per a conscienciar, a diferents col·lectius, de la importància d'aprendre a estimar i a conservar el medi natural.

Xerrades i altres sessions informatives sobre tasques dels agents rurals (fora dels centres escolars i educatius).

Multimèdia

S'han trobat 9 resultats.

Autor:  Data de publicació:  Mida:  Utilització de les imatges i vídeos Avís: Es poden utilitzar les imatges i vídeos que estiguin subjectes a una llicència que així ho permeti (per exemple llicències Creative Commons). En cas de dubte, cal consultar l'organisme que apareix com a autor. Comparteix a: /web/resources/fwkResponsive/fpca_subcapcalera/img/NG_ico_twitter.png /web/resources/fwkResponsives/common/img/playIcon.png /web/resources/fwkResponsive/fpca_subcapcalera/img/NG_ico_facebook.png
Pirates d'aigua dolça
veure video
Tinença responsable dels animals de companyia
veure video
Nens observen la natura
Agent rural i nens en un entorn natural
Agent rural i nens en una escola
Agent rural i nens en una escola
Agent rural i nens en una escola
Xerrada informativa
Xerrada informativa

Informació relacionada

 • Memòria

  Memòria

  Activitats del darrer any del Cos d'Agents Rurals

 • Articles

  Articles

  Activitats d'educació i sensibilització que fan els agents rurals

 • Agents rurals

  Agents rurals

  Què són i què fan? història, organització, normativa, preguntes freqüents...

 • Accés al Cos

  Accés al Cos

  Com accedir al Cos, convocatòries, temaris de les oposicions...

Data d'actualització: 02.03.2018