• Imprimeix

Marc educatiu

Xerrades i altres activitats fetes a les escoles i centres educatius.

 • El millor insecticida natural. Orenetes, falciots i ballesters [PDF]

  El millor insecticida natural. Orenetes, falciots i ballesters [PDF]

  Coneix més a fons aquests ocells que són tan beneficiosos per a nosaltres. Què podem fer nosaltres per a ells? Què és i com funciona un centre de recuperació de fauna? Descobreix tot el què fan al Centre de recuperació de fauna salvatge de Torreferrussa.

 • Els incendis i el bosc mediterrani. La tortuga Pipa i el Foc forestal [PDF]

  Els incendis i el bosc mediterrani. La tortuga Pipa i el Foc forestal [PDF]

  Coneix les conseqüències dels incendis forestals a Catalunya, quines són les seves causes i què podem fer per a prevenir-los. Descobreix quins són els principals usos actuals dels nostres boscos i la feina que fan al Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya (CRARC).

 • Pirates d’aigua dolça [PDF]

  Pirates d’aigua dolça [PDF]

  Coneix les conseqüències de les espècies exòtiques invasores en els ecosistemes aquàtics i què podem fer per evitar-les. En la visita al centre de fauna de CAMADOCA podràs aprendre a identificar-les, com manipular-les i conèixer de primera mà i la tasca que fan per aturar-les. També coneixeràs com es desenvolupen diferents projectes de cria d’espècies protegides en perill d’extinció, i com es duu a terme el procés de reintroducció d’algunes espècies de fauna autòctones que han sofert un accident.

 • "Coneixem en Bugui"; xerrada sobre la tinença responsable d’animals de companyia [PDF]

  Introducció a la problemàtica dels abandonaments d'animals de companyia a Catalunya. Sabies que a Catalunya està prohibit fer criar les mascotes a casa sense autorització? Coneix les condicions per tenir un animal de companyia (identificació, hàbitat, manteniment veterinari, esterilització...).

 • Conèixer ens ajuda a prevenir [PDF]

  Conèixer ens ajuda a prevenir [PDF]

  Qui són i quines tasques realitzen els Agents Rurals? Actituds per ser respectuosos amb el medi ambient, els animals i les plantes. Seguiment de rastres i característiques dels animals silvestres que ens envolten.

 • Agents Rurals. Una sortida professional per la protecció del medi natural [PDF]

  Agents Rurals. Una sortida professional per la protecció del medi natural [PDF]

  Coneix la professió d’Agent rural, com a possible sortida professional. Explicació de les diferents tasques que realitzen. Sistema i requisits necessaris per a l’accés al Cos d’Agents Rurals.

 • L'educació és sempre la solució [PDF]

  L'educació és sempre la solució [PDF]

  El programa de sensibilització i educació ambiental 2016 dels agents rurals compta amb xerrades i activitats per a conscienciar, a diferents col·lectius, de la importància d'aprendre a estimar i a conservar el medi natural.

Data d'actualització: 21.11.2017