• Imprimeix

Activitats amb foc i incendis forestals

Crema de restes vegetals, detecció d'incendis forestals...

Si observeu una columna de fum o flames, que presumptament provenen d’un incendi forestal (no urbà), truqueu urgentment al 112.

Si no disposeu de telèfon, aviseu a l'autoritat més propera.

Totes. Encendre foc i utilitzar eines que deixen anar guspires en terrenys forestals o a prop d’aquests poden provocar un incendi. Per tant, si voleu fer foc, seguiu exhaustivament les normes i els consells sobre prevenció d’incendis forestals.

Cada any s’engega la coneguda campanya de prevenció d’incendis forestals 'Cap foc al bosc'.

Prevenció d'incendisIncendis

Campanya contra els incendis forestals

Cal ser conscients que qualsevol activitat amb foc al bosc o a prop de massa forestal comporta un alt risc de provocar un incendi, sovint amb conseqüències irreversibles. La prevenció és la millor mesura per evitar-ho. Per tant, per cremar restes vegetals amb seguretat heu de respectar un seguit de normes i condicions.

En aquest enllaç trobareu la informació necessària per realitzar una activitat amb foc i la normativa aplicable.

Els focs d’esbarjo o fogueres estan regulats a tot Catalunya per l'alt risc d’incendi forestal que comporten aquestes activitats. Compliu la normativa i seguiu els consells sobre prevenció d’incendis forestals.

Si voleu fer una barbacoa, arreu del país trobareu àrees recreatives adequades a la legislació.

Autorització per a la realització d'activitats amb risc d'incendi forestal i comunicació de crema

Terminis, documentació, requisits, sol·licitud i altres informacions (Tràmits gencat)

Incendis

Informa’t del risc d’incendis a #NoNomésBosc

Si observeu qualsevol indici d'un delicte o d'una infracció contra el medi ambient, truqueu al 112 i demaneu pels agents rurals. Com a professionals, els agents rurals us aconsellaran el que podeu fer.

Si és possible, en el cas que vegeu algun vehicle, anoteu la matrícula, recordeu la roba que duen els infractors i fixeu-vos en qualsevol altre detall que cregueu que pugui ser important.