• Imprimeix

Aprofitament del bosc

Recol·lecció de bolets i molsa, tala d'arbres...

Informació relacionada

Si voleu tallar arbres per vendre'n la fusta o la llenya resultant, heu de presentar una 'Sol·licitud d’autorització d’aprofitament forestal de fusta i llenya, i de desarrelament d’arbres i arbustos per a jardineria' al Departament d’Agricultura.

Els agents rurals es posaran en contacte amb vosaltres i us assessoraran quan rebin la vostra sol·licitud.

Aprofitament de fustes, llenyes i suro

Documentació i altres informacions (Tràmits gencat)

Productes del boscBolets, tòfones, pinyes, etc.

Si observeu qualsevol indici d'un delicte o d'una infracció contra el medi ambient, truqueu al 112 i demaneu pels agents rurals. Com a professionals, els agents rurals us aconsellaran el que podeu fer.

Si és possible, en el cas que vegeu algun vehicle, anoteu la matrícula, recordeu la roba que duen els infractors i fixeu-vos en qualsevol altre detall que cregueu que pugui ser important.

, notificant-ho al Departament d’Agricultura a través d’una 'Comunicació d’aprofitament forestal de fusta i llenya per a ús domèstic'. Un cop presentat aquest document, els agents rurals es posaran en contacte amb vosaltres per marcar-vos els arbres que podeu tallar i les condicions que heu de complir.

Productes del boscBolets, tòfones, pinyes, etc.Aprofitament de fustes, llenyes i suroDocumentació i altres informacions (Oficina Virtual de Tràmits)

No, a excepció d'alguns espais naturals protegits. Per exemple, al Paratge Natural d’Interès Nacional de Poblet es requereix una autorització i al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici està totalment prohibit collir-ne. Els ajuntaments i els propietaris dels terrenys poden establir limitacions sobre la recol·lecció en les seves finques.

Sigueu uns caçadors de bolets respectuosos amb l’entorn, recol·lecteu-los tenint cura del bosc i seguint els consells que dicti l'Administració.

La utilització de la molsa per fer el pessebre de Nadal és un costum molt arrelat a Catalunya. Les molses són petites plantes, hàbitat de molts animals, que protegeixen el sòl de l’erosió. Per això, el Departament d’Agricultura estableix un seguit de normes per regular-ne la recol·lecció.

Si en recolliu, feu-ho amb cura i agafeu només la necessària.

Una alternativa seria decorar el vostre pessebre amb gespes artificials, sorra o pedres, ja que aquests materials inerts es poden reutilitzar d’un any per a l’altre.

Data d'actualització: 15.10.2018