• Imprimeix

Què fan els agents rurals?

Les funcions dels agents rurals es basen en la vigilància, la inspecció, la col·laboració en la gestió, la investigació i la informació i l'assessorament als ciutadans.

Donada la naturalesa polivalent del Cos d'Agents Rurals, la feina dels agents rurals és molt àmplia i diversa. Podem trobar un agent rural rescatant un poll que ha caigut del niu, inspeccionant una tallada d'arbres en un bosc, realitzant el cens d'una planta en perill d'extinció, descobrint verí mortal en un camp o, per exemple, explicant a l'alumnat d'una classe què cal fer en cas de trobar un animal ferit.

Totes les funcions dels agents rurals tenen a veure amb la protecció de l'entorn, és a dir, amb les persones, els animals, les plantes i el patrimoni natural: la investigació de les causes d'un incendi, la detecció d'una nova plaga forestal, la denúncia d'un abocament en un riu, la col·laboració amb els serveis d'emergències per evacuar persones en el cas d'una nevada intensa o el descobriment d'una trama d'espoliació de peces arqueològiques que formen part de les tasques habituals d'aquest cos.