• Imprimeix

Agricultura paga l'ajut per a la ramaderia ecològica de l'any 2016

Aquest divendres s'inicia el pagament. L’import total del pagament és de 3.735.642,43€

28/07/2017 12:07
Ramaderia ecològica

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya fa efectiu aquest divendres 28 de juliol el pagament dels imports corresponents a la campanya 2016 de l'ajut a la ramaderia ecològica.

Aquests ajuts, amb compromisos a 5 anys vista, s'emmarquen dins el PDR.cat2020, amb el cofinançament del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER). L'import total del pagament és de 3.735.642,43 €.

Aquesta operació compensa el lucre cessant i l'increment de costos associats a pràctiques respectuoses envers el medi ambient que suporten els operadors ecològics. En aquest sentit, l'operació té en compte la variació en el rendiment productiu, la millora de les instal·lacions i la disminució de la densitat animal, i la disminució dels transports d'animals entre granges de cria i d'engreix. Així mateix, també preveu la variació en els costos per l'increment de la despesa relativa a la major dedicació dels productors i la inclusió de farratges ecològics en la dieta, en substitució d'una dieta únicament basada en pinsos concentrats.

Aquest pagament es farà efectiu a 459 beneficiaris de 28 comarques, i té un impacte sobre 60.289 ha.

 

 

 

L’objectiu d’aquest ajut és compensar el lucre cessant i l’increment de costos associats a pràctiques respectuoses amb el medi ambient que suporten els operadors ecològics.