• Imprimeix

La Comissió Europea engega una consulta pública sobre una iniciativa de la UE en matèria de pol•linitzadors

L’objectiu és recollir opinions sobre el declivi dels pol•linitzadors que ajudin a elaborar una iniciativa de la UE sobre el tema.

13/02/2018 10:02
insecte - Joan Grifols

La Comissió Europea té oberta fins al 20 d’abril una consulta pública a la ciutadania de tota la UE per recollir punts de vista sobre la disminució dels pol·linitzadors. El qüestionari tracta de les causes i conseqüències de la disminució de pol·linitzadors, les possibles mesures de mitigació i la dimensió del problema a la UE.

Els pol·linitzadors són un grup divers d’insectes que pol·linitzen cultius i plantes silvestres. La pol·linització és la transferència de pol·len entre les parts masculines i femenines de les flors i és un pas vital en la fecundació i la reproducció de plantes. A Europa, els pol·linitzadors són principalment les abelles, els sírfids, les papallones, les arnes, els escarabats i algunes espècies de mosques. Part d’aquestes espècies estan domesticades, com ara les abelles de la mel. Gairebé 4 de cada 5 flors silvestres necessiten pol·linització animal, mentre que més de 4 de 5 cultius se’n beneficien.

En les últimes dècades, els pol·linitzadors han disminuït a la UE. El nostre coneixement sobre l’estat i les tendències dels pol·linitzadors, les amenaces a què s’enfronten i les conseqüències de la seva pèrdua ha millorat significativament en els últims temps gràcies a un nombre creixent d’estudis i investigacions. Malgrat això, està demostrat que la disminució dels pol·linitzadors és greu, i té conseqüències sobre les activitats humanes.

El formulari de la consulta està disponible en 23 idiomes i es pot emplenar en no més de 20 minuts.

La consulta estarà oberta fins al 5 d’abril