• Imprimeix

Propera concessió de guardons per al reconeixement d'actuacions a favor del sector pesquer català per a l'any 2017

En aquesta edició, novament hi trobem una dona guardonada.

09/10/2017 14:10

Es concedeix la Medalla de la pesca catalana per a l'any 2017 a les persones següents:

Senyor Eusebi Esgleas i Parés

Patró Major de la Confraria de Pescadors de Blanes

Pel seu treball i defensa del sector pesquer, de les confraries de pescadors i de llurs federacions. Per la seva tasca de representació institucional i participació en organismes internacionals. Pel seu compromís i implicació que han possibilitat l'entesa entre els diferents sectors involucrats en l'activitat pesquera. Ha estat pescador i patró de diferents embarcacions des dels 17 anys.

L'any 2006, va ser nomenat Patró Major de la Confraria de Pescadors de Blanes fins a l'actualitat.

L'any 2009, va ser nomenat president de la Federació Nacional Catalana de Confraries de Pescadors fins a l'any 2017. Va ser elegit vocal del Comitè Executiu del MEDAC l'any 2013, i ha treballat intensament en la creació i consolidació de la Interfederativa de Confraries de Pescadors del Mediterrani.

 

Senyora Anna Nebot i Morató

Biòloga

Pel seu treball en diversos àmbits relacionats amb l'aqüicultura i en el projecte de reproducció controlada del mero Epinephelus marginatus en col·laboració amb diferents col·lectius relacionats amb les activitats marítimes, com és el cas dels sectors pesquer i aqüícola, el de la pesca esportiva, el científic i el de l'Administració. Aquest projecte tenia per objectiu aconseguir una gestió sostenible d'aquesta espècie a partir d'un model d'informació, educació, conscienciació i divulgació de la problemàtica que l'afectava. Actualment, desenvolupa un projecte que comprèn 3 activitats:

  • Educació ambiental amb nens i nenes,
  • Turisme i
  • Aqüicultura d'espècies d'aigua dolça.

 

Es concedeix la placa de la pesca catalana al:

Programa de televisió del canal Terres de l'Ebre “Barca de l'Andreu”, presentat pel senyor Andreu Carranza i Font

Per la seva aportació a la divulgació de l'activitat pesquera. Aquest és un programa de difusió de la vida i de les persones lligades al mar en general i més concretament del sector pesquer. L'escriptor Andreu Carranza “navega” amb les persones que d'una manera o altra estan lligades al nostre mar i, a través del seu relat, es mostren les tradicions marineres, els productes de cada zona i de temporada, com es pesquen o cultiven, la comercialització i la gastronomia lligada als productes marins, i els museus o espais de divulgació de la vida marina arreu de la nostra costa.