• Imprimeix

L’EA de Tàrrega celebra el seu tercer Consell de Centre

Més professionals ben qualificats, major presència de noves tecnologies, flexibilitat i adaptació a nous destinataris i perfils professionals, més èmfasi en la cooperació, la comercialització, la internacionalització i la gestió empresarial. Aquests són alguns dels temes que van destacar en el Consell de Centre de l’Escola Agrària de Tàrrega celebrat aquest mes de novembre.

18/12/2018 09:12
Participants

Un total de 25 persones van assistir al tercer Consell de Centre de l’Escola Agrària de Tàrrega, Font: EA de Tàrrega

El Consell de Centre de l’EA de Tàrrega, celebrat el passat 16 de novembre, ha permès avaluar el seu pla estratègic i les directrius de col·laboració amb organitzacions sectorials d’influència, en el moment actual i per als propers quatre anys. En aquesta reunió van participar de manera molt activa 25 persones, entre representants del centre i l’alumnat, el DARP i les administracions locals, tècnics i assessors, i els empresaris i les organitzacions professionals.

D’aquest manera l’escola es planteja encarar diferents línies de treball per consolidar la formació inicial per a la Nova Pagesia, posar èmfasi en l’oferta específica per a joves, impulsar la formació del Campus Empresarial Agrari, augmentar el seu posicionament en els sectors de l’agricultura extensiva, l’alimentació i el regadiu, i reforçar les actuacions de transferència tecnològica arreu del territori; tot seguint la tendència cap a una agricultura 4.0, la bioeconomia i la sostenibilitat.

El Consell de Centre es reuneix cada dos anys i l’anterior va tenir lloc el 2016. Durant aquests dos anys, l’EA de Tàrrega ha obert més de 150 matrícules de Nova Pagesia, format a 883 alumnes de formació contínua, fet la tutoria de més de 1200 hores de formació a distància, homologat 61 cursos d’altres entitats, tutoritzat 160 joves que s’incorporen al sector agroalimentari i realitzat un centenar d’activitats de transferència tecnològica.

Tanmateix, l’EA de Tàrrega acull l’Oficina del Regant del DARP, des d’on s’organitzen i coordinen estratègies de formació i transferència tecnològica específiques, i actua com a espai de trobada i punt d’assessorament per als regants. També participa en el Pla de Formació Indústria Alimentària, contactant amb prescriptors per validar accions en funció de les necessitats detectades i promovent els cursos i jornades propis d’aquesta xarxa.

“Els assistents al Consell d’enguany han estat molt actius expressant aspectes que consideren importants per a la formació que necessita el sector” ha assegurat Ramon Cuadros, director de l’escola. “Es va parlar, entre d’altres temes, del treball en xarxa i la cooperació, la importància dels joves en el relleu generacional, tenir treballadors qualificats en les empreses agràries, nous cultius i tecnologia per al regadiu,  l’ús de noves tecnologies en la formació, la transformació, la internacionalització i altres oportunitats de negoci en el món rural, o tenir en compte a altres destinataris de la formació agrària com per exemple persones de l’entorn urbà”. A més, durant la reunió, una exalumne que s’ha incorporat a l’empresa agrària va poder explicar com ha creat una nova marca i una cooperativa juntament amb un altre productor gràcies a la seva iniciativa empresarial en poma vermella en alçada i cunicultura.