• Imprimeix

L’EA del Solsonès internacionalitza la FCT a Finlàndia

Ja fa uns anys que l’escola organitza estades de Formació a Centres de Treball (FTC) a Finlàndia. Enguany, dos alumnes del CFGS de Paisatgisme i medi rural han realitzat les pràctiques a Mikkeli i dos alumnes del CFGS de Gestió forestal i medi natural a Peltosalmi.

04/07/2018 10:07
Maquinària forestal

Pràctiques dels alumnes amb maquinària forestal a Finlàndia. Font: EA del Solsonès.

L’Escola Agrària del Solsonès ofereix FCT a tots els seus alumnes dels Cicles Formatius de Grau Superior (CFGS) de Tècnic/a superior en Paisatgisme i medi rural (perfil professional de gestió agropecuària) i Tècnic/a superior en Gestió forestal i medi natural. Sovint es realitzen a Catalunya però també a Espanya i altres països com Andorra, França o Itàlia. Els darrers anys, Finlàndia ha estat el destí internacional per a aquest tipus de formació.

Enguany, un noi i una noia del segon curs de Paisatgisme i medi rural han escollit un centre a la localitat de Peltosalmi per realitzar les pràctiques. Es tracta d’una escola amb una explotació pròpia de boví de llet, on han pogut realitzar tasques de maneig del bestiar i de gestió dels cultius de l’explotació, i manteniment de la finca. També han pogut fer visites i activitats culturals.

Per altra banda, un noi i una noia, de segon i primer curs de Gestió forestal i medi natural han triat l’escola forestal de Mikkeli, on han realitzat tasques al bosc i simulacions per ordinador de treballs forestals. Per a ells ha estat una oportunitat d’aprendre tecnologies que a Catalunya encara no estan gaire implantades.

A més a més, tots quatre han realitzat una visita turística a Hèlsinki els últims dies de la seva estada.

La internacionalització de la formació a l’EA del Solsonès

La tasca de l’EA del Solsonès en la internacionalització de la formació també inclou l’acolliment d’estudiants d’altres països. Aquest curs, alumnes de l'Institut de Technologie Agroalimentaire (ITA) del Quebec han realitzat una estada d’una setmana per conèixer l’escola catalana i intercanviar amb els seus estudiants experiències i coneixements durant una vista compartida.

L’escola també té previst organitzar, al proper curs, una estada per a estudiants finlandesos.