• Imprimeix

Actes i jornades organitzades pels grups LEADER pels propers dies

Els grups Leader organitzen i participen aquest mes de març en diferents actes, jornades, visites i reunions per a divulgar i donar a conèixer els projectes que desenvolupen en el marc de les seves estratègies de desenvolupament territorial

19/03/2018 14:03
cowocat

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya va seleccionar 11 Grups d'Acció Local (GAL) per a aplicar el desenvolupament local participatiu Leader en el marc del Programa de Desenvolupament Rural (PDR) de Catalunya 2014-2020.

Per altra banda, recordem que la Comissió Europea ha engegat una consulta pública sobre els resultats dels programes de desenvolupament rural del període 2007-2013 L'objectiu és avaluar què ha funcionat i què no durant aquest període, per tal de millorar la programació del desenvolupament rural en el futur. Aquesta consulta estrà oberta fins el 20 d’abril.

Més informació de les actuacions previstes pels propers dies del mes de març:

 La Cúpula GUSTUM a diferents poblacions

  • 22 de març. Pavelló de Bellpuig

Hora d’inici i durada: de 9:00h a 17:00h.
Organitzen: Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central, l’Associació Leader de Ponent i l’Associació per la Gestió del Programa Leader Ripollès Ges Bisaura
Iniciativa que s’emmarca dins el projecte de cooperació GUSTUM, liderat per l’Associació Leader de Ponent i participat per tots els Grups d’Acció Local de Catalunya. La CÚPULA GUSTUM és una iniciativa de caire educatiu que vol servir per apropar  als alumnes la producció agroalimentària de l’àmbit rural. L’espai on es realitza l’activitat consisteix en una cúpula on, al seu interior, es projecten diferents càpsules amb temàtiques relacionades amb els productes locals de proximitat, per tal de donar-los a conèixer entre els alumnes.
Informació sobre la Cúpula GUSTUM: http://bit.ly/2AT4bIW 

Visita a Turisme de la Garrotxa, entitat amb el distintiu “Carta Europea de Turisme Sostenible”
Data i lloc: 20 de març. Turisme de La Garrotxa. Olot
Hora d’inici i durada: de 10:30h a 18:00h.
Organitza: Associació Leader de Ponent
Visita del sector públic i privat interessat en conèixer la implantació de la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS). Aquesta acció s'impulsa en el marc del projecte estratègic "Espais Naturals de Ponent". Dirigida al sector públic i privat del territori interessat en la temàtica.

1r Congrés sobre la Pedra Seca a les Terres de Lleida 
Data i lloc: 23 i 24 de març. Seu de l’Institut d'Estudis Ilerdencs. Lleida.
Hora d’inici i durada: Tot el dia
Participa: Associació per al Desenvolupament Rural Integral de la zona Nord Oriental de Catalunya (ADRINOC)
Aquest congrés pretén elaborar propostes que indiquin el tractament del patrimoni de la pedra seca i reivindiquin aquestes construccions des de totes les seves vessants, arquitectònica, social, cultural, econòmica, paisatgística i mediambiental. L’objectiu és generar sinèrgies entre tots els agents implicats per poder disposar de més eines per a millorar la seva protecció i preservació.
El dissabte 24, a les 15:30h, ADRINOC participarà a la taula rodona Valoració i reconeixement del patrimoni de la pedra seca, mirem cal al futur! a través de la tècnica del projecte de Pedra Seca, Maite Oliva.
web del congrés: http://www.pedrasecalleida.cat/ca 

Ruta de memòria històrica als Tossals d'Almatret: cruïlla dels fronts de l'Ebre i el Segre
Data i lloc: 25 de març. Plaça major d’Almatret. Almatret.
Hora d’inici i durada: a partir de les 11:00h.
Organitza: Associació Leader de Ponent
Itinerari urbà per conèixer el municipi d’Almatret. Posteriorment els assistents es desplaçaran al “Cingle de la Pena” amb vehicles propis, per tal de gaudir de la visita als vestigis de la guerra civil. Aquesta acció s'impulsa en el marc del projecte estratègic "Espais Naturals de Ponent". Activitat oberta a tothom.
Programa: http://bit.ly/2F9Ii9L 

Pardals a pedals a l’Estany d’Ivars i Vila-sana
Data i lloc: 25 de març. Aparcament de Vila-sana. Vila-sana.
Hora d’inici i durada: a partir de les de 9:30h.
Organitza: Associació Leader de Ponent
Sortida naturalística amb bicicleta. Un tipus de mobilitat que permetrà augmentar l'àrea estudiada i, per tant, les possibilitats de detecció de més espècies d'animals. Es donarà el tomb a l'Estany per l'itinerari principal. Una ruta circular d'aproximadament 6km, molt plana i assequible per a tots els públics. A més, durant l'activitat es faran parades per a l'observació dels ocells de la zona.
Aquesta acció s'impulsa en el marc del projecte estratègic "Espais Naturals de Ponent". Activitat oberta a tothom.
Programa: http://bit.ly/2FBGO5Y