• Imprimeix

L’EA d’Alfarràs participa en el projecte “Aigua, fil i fruita”

El projecte, engegat per l’Ajuntament del municipi, vol donar a conèixer el patrimoni cultural i natural de la localitat a alumnes de primària i secundària. L’Escola Agrària participa en l’activitat “D.O. de Pinyana: del sòl a taula”, amb una visita guiada al centre i tallers d’anàlisi de la fruita i cromatografies de sòls.

10/07/2018 09:07
Imatge de grup

Imatge d’arxiu d’un grup d’escolars durant una visita a l’EA d’Alfarràs. Font: EA d’Alfarràs

El curs vinent l’Escola Agrària d’Alfarràs rebrà a alumnes de primària i secundària, en el marc del projecte “Aigua, fil i fruita”, engegat per l’Ajuntament d’Alfarràs per donar a conèixer el patrimoni del poble a través de visites educatives.

El projecte està organitzat en dues parts: En primer lloc, mitjançant una activitat de descoberta de les característiques de l’orografia que condicionen el poble: el paisatge, el relleu, el riu, així com la història que l’acompanya. En segon lloc, a l’Escola Agrària d’Alfarràs, es desenvolupa una activitat focalitzada en el préssec de Pinyana, fruita emblemàtica de la zona, protegida amb una Denominació d’Origen i molt ben valorada per les seves característiques organolèptiques.

L’Escola hi participa adaptant ensenyaments que es realitzen en el centre per a les etapes educatives de primària i secundària. La visita comença amb un recorregut per les seves instal·lacions i laboratoris, amb explicacions bàsiques del cicle biològic dels arbres de fruita dolça en regadiu. Posteriorment, es realitzen un taller d’anàlisis de fruita (indicadors de maduresa, com color, calibre, aroma, fermesa del fruit, sucres i midons) i un taller de cromatografia de sòls (imatges de matèria orgànica, minerals i microorganismes) per valorar la seva fertilitat física, química i biològica. A més, l’Escola  ofereix espais d’esbarjo i ús de menjador escolar, amb reserva prèvia.

D’aquesta manera L’EA d’Alfarràs assoleix un objectiu doble: vincular-se més amb les activitats locals i donar-se a conèixer a escoles d’arreu de Catalunya.