• Imprimeix

Pràctiques de Fertilització a Catalunya. Enquesta 2010

Una de les principals fonts d'informació sobre el consum de fertilitzants són les dades que publica l'Asociación Nacional de Fabricantes de Fertilizantes (ANFFE).

Les dades publicades per l'ANFFE permeten fer un seguiment limitat de les pràctiques de fertilització a Catalunya, ja que només comptabilitzen el consum de fertilitzants minerals, i per tant, no recullen la fertilització orgànica, molt important a Catalunya. D'altra banda, tampoc permeten conèixer el consum de fertilitzants segons tipus de conreu, ni per zones més concretes, ni la forma d'aplicació d'aquests.

En aquests context, el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) va impulsar, en relació a l'any 2009, una enquesta amb l'objectiu d'obtenir aquesta informació i poder crear una estadística que permetés estimar el consum de fertilitzants a Catalunya amb més detall.

Per a l'any 2010, es dóna continuïtat a aquesta enquesta, millorant-ne diferents aspectes per intentar reflectir millor la realitat de les pràctiques de fertilització a Catalunya. Entre d'altres, s'ha augmentat el nombre d'agricultors enquestats, s'han considerat les pastures permanents, i s'ha estratificat la mostra també segons superfície de regadiu i de secà, a més a més de per àmbit territorial i grup de conreu tal com s'havia fet l'any passat.

Autor/sLluc Mercadé, Mª del Mar Delgado, José Mª Gil. Centre de Recerca en Economia i Desenvolupament Agroalimentari (CREDA – UPC – IRTA)
EditorDepartament d'Agricultura
Pàgines69 pàg.
On i com obtenir-loPodeu descarregar-vos-el en format PDF.
Any2011
PreuGratuït
Pràctiques de Fertilització a Catalunya. Enquesta 2010