• Imprimeix

Recomanacions en la gestió forestal. Canvi climàtic i biodiversitat

Es tracta d'una guia innovadora que pretén dotar els tècnics gestors del terreny forestal de les eines necessàries per a una gestió forestal adaptativa al canvi climàtic i a la conservació de la biodiversitat.

La publicació sorgeix de la recopilació de la informació del curs La gestió forestal en relació amb canvi climàtic i la biodiversitat, models adaptats en l'execució, dins de l'àmbit del Pla anual de formació (PAF) del Departament d'Agricultura, a les comarques del Pallars Sobirà i el Berguedà, realitzat el 19 i 20 de novembre del 2017.

En aquest curs, agents de diferents disciplines vinculats amb la gestió forestal sostenible van estudiar i analitzar l'adaptabilitat de les actuacions silvícoles a les afectacions i modificacions produïdes pel canvi climàtic, des de diferents propostes de gestió forestal sostenible, com el vessant faunístic, florístic, embornals de CO2, etc., amb l'objectiu comú de conservar i millorar els nostres ecosistemes forestals.

Totes les recomanacions que es van consensuar i determinar per compatibilitzar la gestió forestal amb altres aspectes s'han recollit en aquesta publicació per posar-les a l'abast dels diferent tècnics que gestionen el medi, a fi d'establir bases conjuntes elaborades per equips multidisciplinars per gestionar, considerant diferents perspectives, les nostres masses forestals.

Autor/sDepartament d'Agricultura: Miguel Àngel Sobrino i Marta Amorós. Forestal Catalana: David Güell i Cristina Juanati. Departament de Territori i Sostenibilitat: Diego Garcia.
EditorDepartament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació. Direcció General d'Ecosistemes Forestals i Gestió del Medi
Pàgines52
Dades tècniquesDipòsit legal: B. 21350-2018. Disseny gràfic i maquetació: Richard Martin i Cristina Juanati
On i com obtenir-loPodeu descarregar-vos-la en format PDF
Any2018
Recomanacions en la gestió forestal. Canvi climàtic i biodiversitat