• Imprimeix

El Departament d'Agricultura col·labora en les tasques de rescat del vaixell de pesca enfonsat al Port de Barcelona

Torna
Dilluns, 20 de març de 2017
Ha posat a disposició del dispositiu de rescat una embarcació d’inspecció pesquera que compta amb un robot submergible i dues sondes acústiques per a localitzar el vaixell enfonsat
 
El director general de Pesca i Afers Marítims del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Sergi Tudela, s’ha desplaçat aquesta tarda fins al Centre de Control de Salvament de Barcelona, on ha posat els mitjans de la Direcció General de Pesca a disposició del dispositiu de rescat del vaixell pesquer d’arrossegament enfonsat després de col·lisionar amb un buc mercant.
 
L’embarcació d’inspecció pesquera, Lluerna, està ja operativa per a col·laborar amb la resta de dispositius desplegats a la zona. Aquesta embarcació disposa d’un ROV, robot submergible que té un abast de fins a 100 metres de fondària, i dues sondes acústiques, una “multifeix” i una altra TOPAS, amb els quals s’espera localitzar la ubicació precisa del vaixell enfonsat i establir quin és el seu estat. Es compta també amb tècnics de la Universitat de Barcelona per a optimitzar les dades de les sondes.
 
Els fets han succeït a les 15.21 hores d’avui quan el buc mercant rus Midvolga-2 ha col·lisionat amb el vaixell de pesca d’arrossegament El Fairell, a 3 milles de la bocana sud del Port de Barcelona. Com a resultat de la col·lisió, el pesquer s’ha enfonsat immediatament amb els 4 tripulants que hi anaven: dos d’ells han estat rescatats pel mateix buc mercant i els altres dos estan desapareguts.
 
En aquest moment hi ha un dispositiu de rescat coordinat per Salvament Marítim en què participen mitjans marítims i terrestres dels bombers i de la guàrdia civil.
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.