• Imprimeix

Properes activitats del PATT 2017 programades per a la setmana vinent

Torna
Dijous, 13 d'abril de 2017
 
                                  
Prades acollirà el proper dia 21 d’abril, a partir de les 9:30 hores la segona sessió de les XXXIV Jornades Tècniques Silvícoles Emili Garolera, titulada ‘Aplicació de nous models silvícoles en masses pures i mixtes de roure reboll i pi roig a Prades, dirigits a la producció de fusta de qualitat i la prevenció d'incendis’.
 
El roure reboll es localitza exclusivament a Prades, on forma boscos purs o mixtos amb pi roig i, tot i ocupar no més de 1.000 hectàrees, té un gran interès ecològic i patrimonial, al qual cal sumar l’interès econòmic del seu ús en la fabricació de bótes de vi. Així, en el decurs de l’esmentada jornada del dia 21 es visitarà dues parcel·les demostratives, en què es proposa una silvicultura dirigida a garantir aquestes funcions: un rodal pur de roure de rebrot per a aprofitament de llenyes, on s’ha aplicat una aclarida d’adaptació cap a la producció de fusta de qualitat, i un rodal mixt de pi roig i roure on s’ha aplicat una tallada de selecció, per a organitzar la massa en un mosaic de bosquets. I  també es debatrà la importància de l’inventari i del senyalament, així com el rendiment econòmic a curt i mig termini d’aquesta silvicultura.
 
Les Jornades Tècniques Silvícoles Emili Garolera, inscrites dins del Pla Anual de Transferència Tecnològica (PATT) 2017, del Departament, i que en aquesta edició tenen lloc des del passat 7 d’abril al proper 2 de juny, estan especialment adreçades als professionals del sector forestal (silvicultors, propietaris forestals, tècnics i enginyers forestals, alumnes d’escoles forestals i d’universitats), i són eminentment pràctiques.
 
Altres jornades del PATT programades per a la setmana vinent són:
 
Cervera, dimecres 19 d'abril
 
Tarragona, dijous 20 d'abril de 2017
 
Constantí, dijous 20 d'abril de 2017
 
Gandesa, dijous 20 d'abril de 2017
 
Monells, dijous 20 d'abril de 2017
 
Bell-lloc d'Urgell, dijous 20 d'abril de 2017
 
 
Per a més informació sobre aquestes i altres jornades o seminaris tècnics programats dins del Pla Anual de Transferència Tecnològica (PATT) del DARP: http://agricultura.gencat.cat/ca/ambits/formacio-innovacio/dar_transferencia_tecnologica/dar_jornades_tecniques/
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat.