• Imprimeix

Onze empreses catalanes del sector de productes del mar promocionen els seus productes i novetats a la fira Seafood Expo Global de Brussel·les

Torna
Divendres, 21 d'abril de 2017

PRODECA organitza la participació agrupada, sota el paraigües de Catalunya, en la fira Seafood Expo Global, que té lloc a Brussel·les del 25 al 27 d’abril
 
 
Tempura de llagostí i peix espasa envasats al buit, plats precuinats de peix i marisc, salsa de llamàntol, peix i marisc congelat i refrigerat són alguns dels productes que presentaran les 11 empreses catalanes que, sota la marca ‘Catalonia, the land of Barcelona’, participen en la fira Seafood Expo Global, que se celebra a Brussel·les (Bèlgica) del 25 al 27 d’abril, i que dimarts comptarà amb la presència del director general de Pesca i Afers Marítims del Departament, Sergi Tudela.
 
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya, a través de l’empresa pública Promotora d’Exportacions Agroalimentàries (PRODECA), organitza la participació agrupada d’empreses catalanes en aquesta fira internacional dedicada als productes del mar, amb l’objectiu de donar suport a la seva tasca de comercialització exterior i posicionament internacional.
 
Seafood Expo Global és el saló internacional i punt de trobada dels representants del sector dels productes del mar, i congrega anualment compradors, venedors, agents, supermercats i minoristes que volen trobar les novetats que presenta la indústria.
 
Es tracta de la fira més important a Europa dedicada als productes del mar, equipaments, tecnologia i processos, i el lloc idoni per a compartir espai de negoci amb els principals compradors. En l’edició anterior, 25.800 visitants procedents de 140 països van poder conèixer els productes de les 1.700 empreses expositors de 75 països.
 
Catalunya va exportar el 2016 un total de 61.620,98 tones de peix, marisc, mol·luscs, i conserves i preparats de peix, per un valor de 317,55 milions d’euros; un 59,35% més en valor i un 30,37% en volum que el 2011. Més del 92% del valor d’aquestes exportacions es concentren en 10 mercats: Itàlia (36,45%), França (21,80%), Portugal (10,23%), Japó (7,19%), Estats Units (4,50%), Andorra (3,47%), Regne Unit (3,37%), Països Baixos (2,02%), Alemanya (2,02%), i Polònia (1,46%).
 
 
Les noves tecnologies, la innovació i la qualitat del servei són protagonistes de la cadena de producció i comercialització de les empreses del sector del peix, que cerquen una diferenciació en l’eficiència de processos i en la innovació de productes per a satisfer una demanda creixent.
 
 
Empreses participants:
                                                                                 
Alfrisa | peix congelat | Barberà del Vallès (Vallès Occidental)
Barrufet Congelados | peix, cefalòpods i marisc congelat | Barcelona
Cocedero de Mariscos | marisc cuit | Barcelona
EasyFish | peix i marisc congelat | Girona
Grup Ros | peix i marisc fresc i congelat | Blanes (Selva)
Laboratorio DPA | additius alimentaris | Cornellà de Llobregat (Baix Llobregat)
Laboratorio Fish & Tech | additius alimentaris | Cornellà de Llobregat (Baix Llobregat)
Manet Import | peix i marisc, congelat i fresc | Barcelona
Maresmar | peix i marisc viu, fresc, cuit, congelat i elaborat | Barcelona
Novaterra | peix congelat | Barberà del Vallès (Vallès Occidental)
PH7 Foodtech | additius alimentaris: presenta com a novetat l’antimelanòsic sense sulfits “Crustaxyl”, especialment dissenyat per la conservació i inhibació de la melanosis en tot tipus de crustàcis | Cornellà de Llobregat (Baix Llobregat)
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat.