• Imprimeix

Agricultura destina 6,7 M€ al Pla de competitivitat de les cooperatives agràries de Catalunya

Torna
Divendres, 19 de maig de 2017
Com a novetat, enguany s'impulsen les plataformes de comercialització
 
Els ajuts es convocaran aquest estiu i el pressupost aprovat es distribuirà entre els ajuts del 2017, 2018 i 2019
DARP

DARP

El departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació destinarà 6,7M€ al Pla de competitivitat de les cooperatives agràries de Catalunya. Així ho ha anunciat avui la consellera Meritxell Serret en la cloenda de l’Assemblea Nacional de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), que s’ha celebrat a Falset i ha aplegat unes dues centes persones.
 
La convocatòria d’ajuts es publicarà a l'estiu i el pressupost aprovat es distribuirà entre les convocatòries corresponents als anys 2017, 2018 i 2019. Una de les principals novetats del Pla de competitivitat de les cooperatives, treballat conjuntament amb el sector, és l'impuls a les plataformes de comercialització, que poden agrupar cooperatives, societats agràries de transformació o societats mercantils sempre que més del 50% del capital social sigui de cooperatives agràries. A més de potenciar la concentració de l’oferta de productes agroalimentaris, el Pla també preveu altres novetats, com són l’establiment de ratis de competitivitat i eficiència, la formació dels consells directius i l’ajut als estudis previs de viabilitat.
 
Aquesta iniciativa segueix les orientacions del Pla Marc del Cooperativisme Agrari 2016-2020, aprovat pel Govern l’any passat, i té com a objectiu l’adopció de mesures de modernització, de gestió empresarial i de comercialització que augmentin la competitivitat de les cooperatives i millorin les rendes dels productors.
 
La consellera Meritxell Serret ha remarcat que "treballem plegats per avançar i aprofitar al màxim totes les oportunitats que tenim per a fer front als reptes de futur". "Si les cooperatives teniu èxit en els vostres projectes, assegurem l'èxit del sector i del desenvolupament del país, ja que sou una peça clau per a la cohesió socioeconòmica del territori", ha afirmat.
 
DARP

DARP

La consellera també ha fet referència als ajuts a inversions relatives a la transformació i comercialització d’alimentació. Està previst que, durant el mes de juliol, surti una nova convocatòria amb un pressupost de 27 M€, en què s’incrementa la priorització a les cooperatives i a les petites i mitjanes empreses.
 
També ha destacat els ajuts per fomentar la venda de productes agroalimentaris en cadenes curtes de distribució i mercats locals, que enguany estan dotats amb un pressupost d’1 M€.
 
Finalment, la consellera ha felicitat els assistents per l'aprovació, aquesta setmana, de la Llei de Seccions de Crèdit, "amb la qual", ha dit, "reforcem el model cooperatiu i generem la confiança que aquest sector necessita".
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat o https://twitter.com/agentsruralscat