• Imprimeix

Una nova jornada informativa sobre la 'Xylella fastidiosa', entre les activitats del PATT 2017 per a la setmana vinent

Torna
Divendres, 14 de juliol de 2017
                                    
El proper dimarts, 18 de juliol, se celebrarà, a la Sala d’actes de l’Escola Agrària de Tàrrega, la jornada tècnica ‘Xylella fastidiosa. Situació, actuacions de prospecció i recollida de mostres’, que s’emmarca dins de les activitats del Pla Anual de Transferència Tecnològica (PATT) 2017 del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP). En la jornada s’exposarà quina és la situació d’aquesta plaga a Europa i quins són els protocols que s’estan aplicant a Catalunya.
 
El DARP fa mesos que va intensificar les mesures i protocols d’actuació per a evitar la introducció de la plaga Xylella fastidiosa a Catalunya, que de moment està lliure d’aquest bacteri, que es va detectar per primera vegada a Europa l’any 2013, al sud d’Itàlia (regió de Puglia). Posteriorment s’ha detectat a Còrsega i a la zona de Niça a la França continental; des del mes de novembre de 2016 està present també a les Illes Balears i el passat mes de juny es va detectar al País Valencià.
 
A més, la Direcció General d’Agricultura i Ramaderia del Departament, en col·laboració amb el sector, està fent una àmplia campanya informativa per a evitar que la plaga s’introdueixi i propagui a Catalunya, i amb aquesta finalitat ha organitzat diverses jornades tècniques arreu del territori.  La jornada de dimarts té com a objectiu que el personal tècnic de les Agrupacions de Defensa Vegetal (ADV) conegui la biologia i els símptomes de la plaga, així com les principals plantes susceptibles i les tècniques de prospecció i recollida de mostres.
 
La Xylella fastidiosa és un bacteri que ataca més de 300 espècies de plantes i que podria afectar greument cultius molt importants de Catalunya, com l’olivera, la vinya, els cítrics, l’ametller, el cirerer, i nombroses plantes ornamentals com el baladre i la Polygala, entre altres.
 
Altres jornades del PATT 2017 programades per a la setmana vinent són les següents:
 
Balaguer, dilluns 17 de juliol de 2017
 
Bédarieux (Hérault), dijous 20 de juliol de 2017
 
 
Per a més informació sobre aquestes i altres jornades o seminaris tècnics programats dins del Pla Anual de Transferència Tecnològica (PATT) del DARP: http://agricultura.gencat.cat/ca/ambits/formacio-innovacio/dar_transferencia_tecnologica/dar_jornades_tecniques/
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat.