• Imprimeix

Es comissen més de 150 cadups sense identificar al delta de l'Ebre

Torna
Dimecres, 07 de febrer de 2018
Aquesta pesquera que es realitza a tot el litoral és especialment important per a la flota de pesca artesanal del delta de l'Ebre

Aquesta pesquera que es realitza a tot el litoral és especialment important per a la flota de pesca artesanal del delta de l'Ebre

Aquest tipus d’ormeig és emprat per a la captura del pop roquer
 
El Departament està treballant en un pla de gestió d’aquesta modalitat de pesca
 
 
En el marc de la lluita contra la pesca il·legal, inspectors de pesca del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) han decomissat 156 cadups que no estaven identificats (no consta l’embarcació que els ha calat) en diversos punts davant les costes del delta de l’Ebre, repartits en 4 línies diferents.
 
Aquest tipus d’ormeig és emprat per a la captura del pop roquer. Són uns estris simples de forma cònica, oberts per un extrem i tancats per l’altre, i fets de PVC o de fang, que serveixen per a la captura d’aquesta espècie de cefalòpode que en la cerca instintiva de refugi pot optar per quedar-s’hi a dins.
 
Aquesta pesquera que es realitza a tot el litoral és especialment important per a la flota de pesca artesanal del delta de l’Ebre. Aquest fet ha permès que ports com ara el de Deltebre hagin esdevingut un dels punts del litoral català amb més captures de pop roquer. Actualment, la Direcció General de Pesca i Afers Marítims del DARP treballa en la definició d’un pla de gestió d’aquesta modalitat.
 
En aquest context, la presència en la mar de cadups sense cap senyalització incrementa l’esforç pesquer no conegut, dificultant així, el control de l’activitat i posant en perill l’efectivitat del pla. Per aquest motiu, la inspecció de pesca catalana realitza tasques de detecció d’aquests ormejos en la mar.
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat.