• Imprimeix

La consellera Teresa Jordà dóna la benvinguda a la verema 2018 lliurant el reconeixement de nous vins de finca al Priorat

Torna
Dimecres, 12 de setembre de 2018
FOTO WEB

FOTO WEB

 
Després de dos anys de molta sequera, es podrà recuperar la quantitat de la collita a la DOQ Priorat i DO Montsant 
 
 
La consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, Teresa Jordà, acompanyada del director general de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), Salvador Puig, del director dels Serveis Territorials del Departament a Tarragona, Àngel Xifré, així com del delegat del Govern de la Generalitat de Catalunya a Tarragona, Òscar Peris, duu a terme, aquesta tarda, una visita territorial al Priorat, coincidint amb l’època de la verema, que tot just està començant en aquesta zona i en la de Montsant.
 
Així, la consellera ha visitat la Finca Mas d’en Gil, a Bellmunt del Priorat, on ha presidit l’acte de lliurament del Reconeixement dels seus nous Vins de Finca, per als vins Coma Blanca i Clos Fontà, un acte en el decurs del qual ha subratllat la singularitat del vi de finca, la concessió del qual implica el màxim reconeixement a atorgar a un vi. Regulats per l’ordenació vitivinícola catalana, es tracta de vins produïts dins d’una Denominació d’Origen (DO), en un entorn determinat d’una extensió inferior al terme municipal; són vins de raïms de parcel·les vitícoles, normalment de vinyes velles, que produeixen un producte de reconegut prestigi i que el seu vi resultant també compta amb un prestigi i valoració reconegudes en el mercat, el que alhora prestigia la DO corresponent i contribueix a augmentar-ne el reconeixement i valor del seu conjunt.
 
D’aquí que consellera hagi volgut fer palès que els vins de finca són “la pedra angular de la piràmide de qualitat dels vins catalans i les seves DO, piràmide que, a mesura que els vins catalans vagin sent cada vegada més apreciats i coneguts, s’anirà desenvolupant a expressar millor les diferents peculiaritats, terrers i zones que donen vins amb característiques diferents”. Teresa Jordà també ha destacat “la satisfacció i l’orgull de poder anar tenint més vins de finca reconeguts”, i ha agraït “la feina dels viticultors-elaboradors que feu aquest treball excel·lent i respectuós amb un patrimoni vitícola que cuideu i que ens ajuda a prestigiar encara més els vins catalans, un patrimoni que des del DARP treballem per a mantenir i potenciar. També en relació a la traçabilitat i la posada en funcionament per exemple de les noves targetes vitivinícoles. Una feina que permet millorar els nostres productes”.
 
Quant a la verema, “l’esdeveniment vitivinícola per excel·lència”, i que tot just està començant a la zona; la consellera ha destacat que “el Departament celebra que s’hagi recuperat la quantitat de collita per a fer els vins amb DO després de 2 anys de molta sequera i amb rendiments inferiors al normal. Tornem a un any normal en quantitat i es preveu un any de bona qualitat. I no cal dir que el fet que es recuperi la producció de fa dos anys és molt positiu per als ingressos dels viticultors i de la resta de la cadena que se’n deriva”.
 
Tot seguit, la consellera s’ha traslladat al Consell Comarcal del Priorat, a Falset, on ha mantingut una reunió sobre la candidatura d’aquesta comarca a ser declarada Patrimoni de la Humanitat per la Unesco; i finalment hi presidirà una trobada de treball amb el Consell Regulador de la Denominació d’Origen (DO) Montsant.
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat.