• Imprimir

L'agroalimentació centra bona part de les jornades del PATT per a la setmana vinent

Volver
Viernes, 21 de abril de 2017
                                  
 
El director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya, Carmel Mòdol, participarà dimarts vinent, 25 d'abril, a les 9:30 hores, en la presentació del seminari tècnic ‘Matins d'Innovació Agroalimentària: recerca en horticultura’, que tindrà lloc a la Sala de Graus de l’Escola Superior d’Agricultura de Barcelona (ESAB) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), al Campus del Baix Llobregat, a Castelldefels; i que s'inscriu dins del Pla Anual de Transferència Tecnològica (PATT) 2017.
 
En el marc del Pla estratègic de Recerca, Innovació i Transferència agroalimentària de Catalunya, el Departament promou  els ‘Matins d’innovació agroalimentària’ amb el propòsit de conèixer les activitats de recerca i d’experimentació en els diferents sectors productius i obrir un debat; i per a fer-ho es compta amb els principals organismes que realitzen recerca en un àmbit determinat, així com amb la representació d’organitzacions professionals i empreses del sector. En aquesta edició es presentarà les activitats d’experimentació i recerca que es realitzen al voltant de l’horticultura a Catalunya, les quals són el punt de partida cap a l’aplicació posterior de nous coneixements, tècniques i pràctiques.
 
I l’endemà dimecres, 26 d'abril, a les 10:00 hores, Carmel Mòdol inaugurarà la jornada tècnica L'assegurament de la qualitat agroalimentària, una obligació legal dels operadors. Guia per a la implantació d’un sistema d’autocontrol de la qualitat en les petites i mitjanes empreses agroalimentàries’, que es desenvoluparà a l’Escola Agrària de l’Empordà – Auditori de l’IRTA, a Monells, i en què tot seguit hi presentarà l’esmentada Guia. I és que la Llei de qualitat agroalimentària responsabilitza els operadors a establir un sistema d’autocontrol que asseguri la qualitat i la conformitat dels productes, i la lleialtat de les transaccions comercials. Així, al llarg de l’aquesta jornada es revisarà els principals punts de què hauria de constar un sistema d’autocontrol de la qualitat, els criteris dels serveis d’inspecció, i com la ‘Guia per a la implantació d’un sistema d’autocontrol de la qualitat en les petites i mitjanes empreses agroalimentàries’ pot ser una eina útil per a complir amb el requeriments normatius, millorar la qualitat dels productes i també l’organització interna dels operadors.
 
D’altra banda, la directora dels Serveis Territorials del Departament a Girona, Elisenda Guillaumes, participarà dimarts vinent, a les 9:00 hores, en la presentació de la jornada tècnica ‘Treballs en la vegetació en la prevenció d'incendis forestals. Línies elèctriques, carreteres i nuclis de població’, que se celebrarà a l’Escola Agrària Forestal de Santa Coloma de Farners; i a les 10:30 hores, el seu homòleg a Tarragona, Àngel Xifré, presentarà la jornada ‘Sanitat vegetal en el cultiu del cirerer’, al Casal Flor de Maig d’El Masroig.
 
Per la seva banda, el director dels Serveis Territorials del Departament a Lleida, Ferran de Noguera, participarà l’endemà dimecres, 26 d’abril, a les 9:30 hores, en la presentació de la jornada tècnica de referència –VII Jornada tècnica d’agroturisme ‘Les claus del mercat francès per a comercialitzar el turisme rural català’, que es desenvoluparà en la Sala de Reunions de l’Ajuntament de Les Avellanes i Santa Linya, i després de la qual es procedirà a visitar el Monestir de Santa Maria de Bellpuig de les Avellanes.
 
 
Altres jornades del PATT programades per a la setmana vinent són:
 
Manresa, dimarts 25 d'abril de 2017
 
Sunyer, dimarts 25 d'abril de 2017
 
Santa Coloma de Farners, dimarts 25 d'abril de 2017
 
Vilajuïga, dimecres 26 d'abril de 2017
 
Sant Sadurní d'Anoia, dimecres 26 d'abril de 2017
 
Artesa de Segre, dimecres 26 d'abril de 2017
 
Amposta, dijous 27 d'abril de 2017
 
Recursos silvopastoralsen el marc de la 56a Reunió Científica de la Societat Espanyola per a l’Estudi de les Pastures (25-28 d’abril) -
Barcelona, divendres 28 d’abril de 2017
 
Vic, divendres 28 d'abril de 2017
 
Vallcebre, divendres 28 d'abril de 2017
 
Arbúcies, divendres 28 d'abril de 2017
 
Maneig de la vinya a la primavera – en el marc de la 57 Fira d’Artés -
Artés, divendres 28 d'abril de 2017
 
XI Jornada de la Mel – inclou el lliurament de premis del X Concurs ‘Reina de Mels’ -
Balaguer, dissabte 29 d'abril de 2017
 
 
Per a més informació sobre aquestes i altres jornades o seminaris tècnics programats dins del Pla Anual de Transferència Tecnològica (PATT) del DARP: http://agricultura.gencat.cat/ca/ambits/formacio-innovacio/dar_transferencia_tecnologica/dar_jornades_tecniques/
 
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat.